"JEDINI NAČIN JE DA POMOGNEMO KIJEVU": Melonijeva u Senatu, Berluskoni iznenadio - uvek je bio Putinov prijatelj, sada se jasno izjasnio

Novosti online

27. 10. 2022. u 00:57

JEDINI način da se omogući mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine je da se pomogne Kijevu da se vojno odbrani, rekla je italijanska premijerka Đorđa Meloni.

ЈЕДИНИ НАЧИН ЈЕ ДА ПОМОГНЕМО КИЈЕВУ: Мелонијева у Сенату, Берлускони изненадио - увек је био Путинов пријатељ, сада се јасно изјаснио

Foto: Tanjug

- Mir se može postići podrškom Ukrajini... Ovo je jedina šansa koju imamo za dve strane da pregovaraju - rekla je Melonijeva u Senatu uoči glasanja o poverenju njenoj novoimenovanoj desničarskoj vladi.

Melonijeva je više puta obećavala da će pomoći Kijevu, dok su njeni koalicioni saveznici Silvio Berluskoni i Mateo Salvini mnogo ambivalentniji po tom pitanju zbog svojih prošlih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Iako oružje koje Italija šalje Ukrajini nije presudno za ishod rata, ono je ključno da Italija sačuva svoj međunarodni kredibilitet, rekla je ona.

Berluskoni, koji je izazvao političku pometnju prošle nedelje ponavljajući svoje simpatije prema Putinu i optužujući ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da je započeo rat, podržao je Melonijevu u debati.

Rekao je da je uvek radio na ujedinjenju Moskve sa Zapadom, ali da ruska invazija na Ukrajinu znači da je to sada nemoguće.

- U toj situaciji, naravno, stojimo uz Zapad - rekao je on.

- Moramo raditi za mir i to ćemo činiti u punoj saglasnosti sa našim zapadnim saveznicima i uz poštovanje volje ukrajinskog naroda - dodao je on.

Vlada je ubedljivo dobila poverenje Senata sa 115 glasova za i 79 protiv. Slično je glasanje bilo i u Predstavničkom domu.

BONUS VIDEO: SNIMAK OŠTEĆENOG KRIMSKOG MOSTA IZ VAZDUHA - Radovi na sanaciji traju 24 sata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

OBRAZOVANJE ĐOKOVIĆA: Nole s mukom okončao srednju, Jelena se nije zaustavila dok nije doktorirala