NA ŠTA JE AMERIKA SPALA? Nensi Pelosi izjavila da je Hrvatska ključni saveznik SAD

Tanjug

24. 10. 2022. u 10:25

PREDSEDNICA američkog Kongresa Nensi Pelosi, koja učestvuje na samitu Međunarodne krimske platforme u Zagrebu, poručila je da se mora učiniti više za odbranu demokratije, da će ostati uz Ukrajinu i Rusiju smatrati odgovornom.

НА ШТА ЈЕ АМЕРИКА СПАЛА? Ненси Пелоси изјавила да је Хрватска кључни савезник САД

Foto: EPA

Ona je dodala da je "Hrvatska ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner".

Privilegija joj je, kaže, da se pridruži evropskim saveznicima SAD i drugim partnerima iz celog sveta u Hrvatskoj da bismo dali nepogrešivu izjavu o našoj solidarnosti s ukrajinskim narodom.

- Vladimir Putin vodi ničim izazvani sveobuhvatni napad na Ukrajinu: od okupacije Krima do njegovog pokušaja pripajanja dodatnih teritorija, do njegovog očajničkog i sve većeg ciljanja na civile i civilnu infrastrukturu. Ove sedmice Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili naše obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i smatrati Rusiju odgovornom - sve dok se ne izvojuje pobeda - navela je Pelosi.

BONUS VIDEO

BORBA PROTIV DRONOVA: Ruske bespilotne letelice iznad Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (28)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)