LUKAŠENKO SIGURAN: Sa deset dronova možemo zatvoriti našu granicu sa Ukrajinom

Novosti onlajn

21. 10. 2022. u 14:38

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da desetak beloruskih bespilotnih letelica u potpunosti može da zatvori južnu granicu sa Ukrajinom, prenela je beloruska agencija „Belta“.

ЛУКАШЕНКО СИГУРАН: Са десет дронова можемо затворити нашу границу са Украјином

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je podsetio da je beloruska vojska pre svega usmerena na zaštitu svoje teritorije, a ne na napad, te se stoga i proizvode takvi primerci naoružanja.

- Ovde smo, naravno, lideri u svetu, a to je podjednako važno kao i posedovanje takvih bespilotnih letelica koje mogu da napadaju određene ciljeve. Desetak takvih zelenih uređaja može u potpunosti da zatvori južnu granicu naše zemlje sa Ukrajinom od dronova i drugih vazdušnih meta -  rekao je Lukašenko tokom posete Brestskoj oblasti.

Beloruskom lideru su na poligonu demonstrirane borbene mogućnosti beloruskih dronova. On je ocenio da su „svi sistemi unapređeni i da dobro rade“.

- Svi su pogodili mete. To je dobro. Nastavićemo sa radom. Imamo na čemu da radimo. Potražnja za njima je već velika. Ne mislim na Ukrajinu – još pre Ukrajine - naglasio je Lukašenko.

Takođe je rekao da Belorusija osigurava svoju bezbednost i da ne namerava da zatvara granice zemlje.

On je ponovio da Belorusiji danas nije potreban nikakav rat, te da ne veruje u mogućnost izbijanja trećeg svetskog rata.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

BORBA PROTIV DRONOVA: Ruske bespilotne letelice iznad Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri