LIKVIDIRANI TERORISTI U RUSIJI: Vatra na poligonu otvorena tokom obuke sa dobrovoljcima

Novosti online

15. 10. 2022. u 22:53 >> 23:07

PREMA saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, dvojica terorista su poginula u uzvratnoj paljbi, na mestu napada.

ЛИКВИДИРАНИ ТЕРОРИСТИ У РУСИЈИ: Ватра на полигону отворена током обуке са добровољцима

Foto: Profimedia/Ilustracija

 - Vatra na poligonu otvorena je tokom vatrene obuke sa dobrovoljcima - precizirao je vojni komandant Jevgenij Poddubni.

Soloti je malo selo nekoliko kilometara severozapadno od grada Valujki, nalazi se nešto više od 20 kilometara od ukrajinske granice. Tu se nalazi vojni kamp izgrađen 2017. godine i poligon 752. motorizovanog puka 3. motorizovane divizije Zapadnog vojnog okruga.

Na ruskim i ukrajinskim portalima nezvanično se navodi da su u pitanju imigranti iz Tadžikistana koji su dobili rusko državljanstvo, a da su poginuli dobrovoljci iz Brjanske oblasti.

Postoji pretpostavka da je do sukoba došlo iz verskih motiva. Takođe, neki izvori pišu da su dva državljana Tadžikistana živela u Moskvi i stupila u vojnu službu po ugovoru tek 12. oktobra.

Marina Ahmedova, članica Saveta za ljudska prava Ruske Federacije je navela je, nezvanično, da su napad izveli mobilisani Tadžici, koji su se sa ostalima posvađali na osnovu vere.

A vojni analitičar Jurij Kotenok navodi verziju prema kojoj su ubistvo počinili verski fanatici.

 - Dvojica etničkih Tadžikistanaca su navodno rasporedila mitraljeze i otvorila vatru na mobilisane - izjavio je on.

 - U svakom slučaju, sada se jasno postavlja pitanje bar elementarne provere onih koji spadaju u broj delimično mobilisanih. Kao što znate, vrata Oružanih snaga RF širom su otvorena za strance iz zemalja ZND. Kao što pokazuje tragedija u Belgorodskoj oblasti, teroristi mogu da prodru u redove vojske, što je dovelo do tragedije. Pitanje je, momci, ko je dao mitraljeze vehabijama? - komentarisao je na svom blogu.

A politikolog Sergej Markov u onome što se dogodilo vidi ukrajinski trag.

 - Teroristički napad u Belgorodskoj oblasti, kada je na vojnom poligonu ubijeno više od 10 ruskih vojnika na obuci, očigledno su izvele specijalne službe Ukrajine po svojoj uobičajenoj šemi. Uzimaju nekoga za taoca, a zatim, preteći da će ga ubiti, teraju članove porodica ovih talaca da izvrše terorističke napade. Ovog puta naterali su neke, čini se, nesrećne Tadžike da izvrše teroristički napad. Ovo je situacija u kojoj je terorista i prva žrtva vođa terorističkog akta. SBU i Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine su, bez sumnje, terorističke organizacije. Čudno je da oni u Rusiji još nisu proglašeni takvima - rekao je on.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

VELIKA OŠTEĆENjA: U granatiranju Zaporožja oštećeno nekoliko zgrada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku