"URA! RUSIJA JE U IZOLACIJI": Satanovski "raskrinkao" glasanje u UN o ruskim dejstvima u Ukrajini

Novosti Onlajn

15. 10. 2022. u 16:52

POZNATI ruski ekonomista Jevgenij Satanovski naveo je svoje "zanimljivo zapažanje o glasanju u UN o ruskim dejstvima u Ukrajini, uključujući referendume stanovništva o priključenju Rusiji i njihovu osudu".

УРА! РУСИЈА ЈЕ У ИЗОЛАЦИЈИ: Сатановски раскринкао гласање у УН о руским дејствима у Украјини

Foto: Profimedia

- Amerikanci i jedna od njihovih mlađanih saveznica, Albanija, izneli su antiruski tekst, za koji je glasala gomila zemalja. Ura! Rusija je u izolaciji! Prošli put je za antirusku rezoluciju glasala 141 država, a sad čak 143! Izolacija jača – zar ne?

Ma đavola jača! - naveo je Satanovski.

Istakao je i da za razliku od prošlog puta, Mađarska i Srbija glasale „za“, a one definitivno nisu protiv Moskve, već samo žele, kako je naveo,  "da prežive", a ovde su im, kako je dodao, Amerikanci postavili uslove koje jednostavno nisu mogli da odbiju.

Satanovski je naveo da se mora  razumeti sledeće: "ako bar donekle zavisiš od zapadnog bloka – ne samo od Amerike, tebi će već samo zbog nekakvog beskorisnog i bezubog glasanja koje ne utiče ni na šta, osim na raspoloženje desetak diplomata i par novinara, prirediti takvo sranje da ćeš glasati za bilo šta".

Ruski ekonomista je naveo da protiv američke liste želja mogu glasati samo oni koji nemaju apsolutno šta da izgube – oni su i tako označeni kao neprijatelji Amerike, rakao je on.

- Odavno im je stavljena crna oznaka i Amerikanci su spremni da prvom prilikom promene njihove režime. I što do sada vladari ovih zemalja nisu svrgnuti i ove države nisu razbijene u paramparčad – pa prosto nisu mogli. I šta sad svi oni imaju da izgube osim svojih lanaca, kao proletarijat kod klasika marksizma? Tako je, ništa. - istakao je Satanovski. 

Satanovski je istakao da ne treba učestvovati u glasanju pod bilo kojim izgovorom, ili još gore, dozvoliti sebi da budete uzdržani – to je veliki podvig, naveo je on.

-  Malo ko osim najmoćnijih, nezavisnih i samodovoljnih igrača to sebi može priuštiti. A dovoljno govori i podatak da u 50 zemalja koje su bile protiv, uzdržane ili nisu učestvovale u glasanju ima mnogo više ljudi nego kod onih koji su bili za američku rezoluciju.

Ruski ekonomista je rekao da se svet zaista podelio na one koji su i dalje pod uticajem SAD i na one koji su spremni da idu svojim putem, a da ne reaguju na njihove ucene. Ne našim putem, kako je naveo, nego SVOJIM. 

- Uzgred budi rečeno: koliko je rezolucija usvojeno u UN protiv Izraela? More. Tamo su ga uvek podržavale samo SAD i egzotična Mikronezija, koja pliva pored velike američke ajkule, malo iza nje, kao riba pilot, pokušavajući da ne uđe ajkuli u usta i da tačno imitira njene pokrete. I šta? Izrael je decenijama baš briga za sva ova glasanja. Kao i Iran, protiv koga su Amerikanci u više navrata diktirali slične rezolucije. Baš ih briga za svetionik o koji je obešena američka hegemonija i njena samoproglašena misionarska izabranost, kao vođe i učitelja čitavog čovečanstva. Neka vise, neka se ljuljuškaju... A što to nisu svi primetili i razumeli, ni u samoj Americi, dođavola s njima. Neka i dalje vise - napisao je Jevgenij Satanovski na svom Telegram nalogu.

(Preveo Ž. Nikčević)

BONUS VIDEO:

TRENUTAK KAD RAKETA POGAĐA ZGRADU: Ekskluzivan snimak iz Belgoroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave