AMERIČKA VOJSKA REŠILA PROBLEM: Proširenjem pravila težine gojazni vojnici ostaju u službi

Novosti Onlajn

13. 10. 2022. u 13:01

KAKO se regruti bore da ispune kvote, vojnici više neće morati da ispunjavaju ograničenja težine ako postignu dobre rezultate na testovima fitnesa

АМЕРИЧКА ВОЈСКА РЕШИЛА ПРОБЛЕМ: Проширењем правила тежине гојазни војници остају у служби

Foto: Profimedia

Američka vojska će navodno ukinuti ograničenja težine za svoje trupe, omogućavajući gojaznim vojnicima da ostanu u službi i da i dalje ispunjavaju uslove za unapređenje ako postignu dovoljno dobre rezultate na testovima fizičke spremnosti. Promenu pravila otkrio je u sredu najviši vojni vojni vođa, narednik Majkl Grinston, prenosi Militari.com.

Govoreći vojnicima na vojnoj konferenciji u Vašingtonu, Grinston je rekao: „Ako postignete visok rezultat na ACFT (Test za borbenu kondiciju), trebalo bi da budete dobri.

Ostale izmene politika koje se odnose na težinu se razmatraju i biće finalizovane do juna, rekao je Grinston. Nije odlučeno kada će izmene pravila stupiti na snagu. Vojska je kroz istoriju zahtevala vaganje najmanje svakih šest meseci i zabranjivala je vojnicima za koje se smatra da su predebeli ponovnu regrutaciju, unapređenje, premeštaj ili pravo da pohađaju profesionalne škole.

Promene pravila dolaze nakon što je vojska zaostala za 25% za svoj cilj regrutacije za fiskalnu 2022. godinu, završenu 30. septembra, uprkos tome što su bonusi za regrutaciju podignuti na čak 50.000 dolara. Oni takođe dolaze usred američke epidemije gojaznosti. Više od 42% odraslih u SAD je gojazno, a skoro 71% Amerikanaca rođenih nakon 1997. ne ispunjava uslove za vojnu službu, najčešće zato što su predebeli da bi se kvalifikovali, prema podacima Pentagona.

Nije jasno da li će se nova pravila primenjivati na nove regrute, ali bi prilagođavanje moglo da omogući komandantima da zadrže veteranske trupe koje bi inače mogle biti izbačene zbog prekomerne težine. Trenutna ograničenja su zasnovana na standardima visine i težine, kao i testovima procenta telesne masti.

Vojnici koji prekorače granicu težine za svoju visinu dobijaju takozvani test trake - merenje njihovih vrata i struka - da bi se utvrdio njihov procenat telesne masti. Za muškarce, granice masti se kreću od 20% do 26%, u zavisnosti od njihove starosne kategorije. Raspon je od 30% do 26% za žene.

Vojnici koji postignu najmanje 540 od 600 na ACFT, koji uključuje vežbe kao što su mrtvo dizanje i trčanje na dve milje, biće izuzeti od ograničenja težine. Ranije ove godine, vojska je ublažila standarde na testu fitnesa za žene i starije muškarce.

BONUS VIDEO:

OBUKA SE NASTAVLjA: Vežbe vojnika u LNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)