ODGOVOR PJONGJANGU NA LANSIRANJE BALISTIČKE RAKETE: Japan i SAD izvode zajedničku vojnu vežbu

Tanjug

08. 10. 2022. u 15:40

JAPAN i SAD izvode zajedničku vojnu vežbu u kojoj učestvuje američki nosač aviona "Ronald Regan" u oblastima oko Japana, saopštilo je danas japansko Ministarstvo odbrane.

ОДГОВОР ПЈОНГЈАНГУ НА ЛАНСИРАЊЕ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ: Јапан и САД изводе заједничку војну вежбу

Foto Tanjug/AP

- Usled sve ozbiljnijeg bezbednosnog okruženja oko Japana, uključujući ponovljena lansiranja balističkih raketa Severne Koreje, japanske snage za samoodbranu i oružane snage SAD izvode zajedničku vežbu - navodi se u saopštenju ministarstva.

Severna Koreja je u četvrtak ispalila dve balističke rakete kratkog dometa u more u pravcu Japana, preneo je Rojters.

To je već šesto lansiranje balističkih raketa tokom 12 dana i prvo otkako je Pjongjang u utorak ispalio raketu srednjeg dometa iznad Japana, navela je agencija.

Zajednička vežba, u kojoj učestvuje japanski razarač, traje od 1. oktobra, stoji u saopštenju, u kome nije rečeno kada je planirano da će se završiti.

 

BONUS VIDEO:

EKSPLOZIJA NA KRIMSKOM MOSTU: Jezivi prizori, gori vagon cisterna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku