U ŠKOLAMA U ČEŠKOJ SVE TEŽE: Umesto grejanja, đacima podelili ćebad (VIDEO)

Novosti online

04. 10. 2022. u 12:34

EVROPA se bori sa energetskom krizom, poskupljenje gasa ima svoje posledice, što se može primetiti čak i u osnovnim školama. Na društvenoj mreži "Tik tok" pojavio se video koji je snimio učenik tokom časa. Umesto da im institucija obezbedi grejanje, deca su promrzla do kostiju i jedino što im je škola obezbedila su ćebad.

У ШКОЛАМА У ЧЕШКОЈ СВЕ ТЕЖЕ: Уместо грејања, ђацима поделили ћебад (ВИДЕО)

FOTO: Tiktok

Usled energetske krize izazvane sankcijama Evropske unije prema Rusiji, cene gasa na tržištu su vrtoglavo skočile od početka rata u Ukrajini.

Imajući to u vidu, u Evropi vlada zabrinutost oko toga kako će zimski meseci proteći.

EU je savetovala smanjenje korišćenja gasa, pogotovo u "udarnim" časovima, u tom kontekstu, u evropskim zemljama, koje pokušavaju da preduzmu različite mere, svakodnevno se primenjuju određenja rešenja za uštedu energije.

Poslednji primer ovakve situacije desio se u Češkoj.

U srednjoevropskoj državi temperature su pale ispod 10 stepeni, a Česi su kao meru štednje energije uveli ćebad u školama, a video-snimak čeških đaka ogrnutih ćebadima brzo je postao viralan na internetu.

Sa dolaskom oktobra, temperature koje su se noću spuštale na 7 stepeni bile su dovoljne da đaci uče u hladnim učionicama, a školska uprava je učenicima podelila ćebad umesto da uključi grejanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri