RUSIJA TRAŽILA HITNU SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI ZBOG SEVERNOG TOKA: "Očekujemo da se održi sutra"

Novosti onlajn

28. 09. 2022. u 16:41

RUSIJA je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog sabotaže na dva kraka gasovoda „Severni tok“, saopštio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

РУСИЈА ТРАЖИЛА ХИТНУ СЕДНИЦУ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ ЗБОГ СЕВЕРНОГ ТОКА: Очекујемо да се одржи сутра

Foto AP

- Očekujemo da se sednica održi sutra - napisao je Poljanski na Telegramu.

Prethodno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da Rusija namerava da sazove zvaničnu sednicu Saveta bezbednosti UN u vezi sa provokacijama protiv gasovoda „Severni tok“ i „Severni tok 2“.

Kompanija „Nord strim 2 AG“ je u ponedeljak saopštila da se na jednom od krakova „Severnog toka 2“ (napunjenog tehničkim gasom nakon izgradnje) dogodila vanredna situacija u vodama Danske u blizini ostrva Bornholm, praćena naglim padom pritiska. Zatim je prijavljen smanjen pritisak na oba kraka (rad gasovoda prekinut je krajem avgusta, ali je on ostao napunjen gasom). Kompanija je saopštila da uzroci takođe nisu poznati.

Ministarka spoljnih poslova Švedske En Linde rekla je da je do incidenta sa curenjem gasa na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ došlo usled eksplozija.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

ISPRAĆAJ ŠINZA ABEA: Oko 700 zvaničnika na državnoj sahrani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

NOVI POTRESNI DETALJI O VILISOVOJ BOLESTI: Kao da im sve više izmiče, porodica se moli za čudo