ŠOLC PORUČIO GRAĐANIMA: "Rusija neće pobediti u ratu u Ukrajini"

Tanjug

24. 09. 2022. u 12:07

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc istakao je danas, u nedeljnoj poruci građanima, da Rusija neće pobediti u ratu u Ukrajini i da postoje "druga bojna polja" kojima se mora posvetiti međunarodna zajednica, pre svega glad, koja je velika opasnost.

ШОЛЦ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Русија неће победити у рату у Украјини

Foto: AP/Sara Spirković

Govoreći o situaciji u Nemačkoj, Šolc je rekao da je Berlin doneo dalekosežne odluke vezano za snabdevanje energentima i da će proći dobro kroz predstojeći period.

- Vidimo stravične slike rata Rusije protiv Ukrajine. Slušamo vesti o razaranju i smrti. Znamo da Rusija neće pobediti u ovom ratu - naglasio je Šolc.

On je istakao da postoje još mnoga druga bojna polja.

S tim u vezi je podvukao da je glad velika opasnost, navodeći Afriku, južnu Ameriku i Aziju.

Dodao je da je zbog toga rađeno sve kako bi se osigurao izvoz žitarica iz Ukrajine.

- Postoji i bitka oko pitanja kako da obezbedimo snabdevanje energentima u Evropi. Doneli smo u Nemačkoj dalekosežne odluke kako bismo obezbedili snabdevanje struje, gasom, toplotom. Danas možemo reći, proćićemo dobro kroz predstojeći period - podvukao je Šolc.

Rekao je da je novi zadatak za vladu pitanje cena struje gasa, i drugih energenata.

- Te cene su prevelike i moraju biti smanjene. Vlada će se pobrinuti za to. Uspostavili smo komisiju i razgovaramo sa svima koji uvoze gas u Evropu i Nemačku - preneo je Šolc.

Kazao je da će i posle tog pitanje biti daljih izazova, i s tim u vezi naglasio da je važno da se primene paketi mera za rasterećenje građana.

On je podvukao da je pokrenuta „mašinerija za donošenje zakona“, koji će to osigurati.

BONUS VIDEO: 

PRIPREME ZA REFERENDUM: U DNR i LNR sve spremno za glasanje o pripajanju Rusiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

KAKO OTKRITI PREVARU? Svaki deveti polovnjak u Srbiji ima VRAĆENU KILOMETRAŽU - na šta morate obratiti pažnju pri kupovini