TINEJDŽER HAKOVAO "UBER": Saopštio da razmišlja o objavljivanju izvornog koda kompanije

Novosti online

19. 09. 2022. u 11:27

"UBER" je pokrenuo istragu posle izveštaja da su interni sistemi kompanije hakovani. Haker, koji tvrdi da ima 18 godina, kaže da imaju administratorski pristup alatima kompanije, uključujući Slack, Amazon Web Services i Google Cloud Platform.

ТИНЕЈЏЕР ХАКОВАО УБЕР: Саопштио да размишља о објављивању изворног кода компаније

Foto Shutterstock

Haker se obratio zaposlenima "Ubera" tako što je objavio poruku na internom sistemu kompanije u kojoj je rekao da je "Uber" hakovan, a zatim naveo poverljive informacije o kompaniji za koje tvrdi da im je pristupano, uz heštag da "Uber" nedovoljno plaća svoje vozače.

Poruka hakera bila je toliko drska da su mnogi zaposleni u "Uberu" u početku mislili da je to šala, prenosi "Vašington Post".

Odgovori zaposlenih na objavu hakera sadržali su bezbrižne emodžije kao što su sirene i kokice, kao i GIF "to se dešava". Zaposleni su komunicirali sa hakerom misleći da se šali.

Haker je rekao "Njujork tajmsu" da ima 18 godina, a "Vašington postu" da su hakovali "Uber" iz zabave i da razmišlja o objavljivanju izvornog koda kompanije.

U razgovoru sa istraživačem sajber bezbednosti Korbenom Liom, hakeri su tvrdili da su dobili pristup "Uberovim" sistemima preko akreditiva za prijavu dobijenih od zaposlenog putem društvenog inženjeringa, što im je omogućilo pristup internom VPN-u kompanije.

Zatim su pronašli PowerShell skripte na "Uberovom" intranetu koje sadrže akreditive za upravljanje pristupom koji su im omogućili da navodno hakuju "Uberove" AWS i G Suite naloge.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

HAKERSKA GRUPA OBJAVILA VIDEO: Poslali poruku Rusima "Nemate razloga za strah"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!