DROGA JE BILA NAMENJENA EVROPI: Policija u Kolumbiji zaplenila pet tona kokaina

Novosti online

19. 09. 2022. u 00:02

POLICIJA za borbu protiv droge u Kolumbiji krajem prošle nedelje zaplenila je pet tona kokaina u tri istovremene operacije. To se dogodilo u lukama na severnoj obali zemlje, piše "Krajmsajt".

ДРОГА ЈЕ БИЛА НАМЕЊЕНА ЕВРОПИ: Полиција у Колумбији запленила пет тона кокаина

Foto: AP

Kako navodi pomenuti portal, droga je bila namenjena evropskim lukama. Prva zaplena je izvršena u luci Barankilja, a ovaj kokain je pomešan sa kokosovim supstratom.

Pas za pronalazak droge je pokupio vreće kokaina sa svih paleta spremnih za utovar. Ispostavilo se da je upakovano ukupno 2.782 kilograma ove opojne droge, a pošiljka je trebalo da bude otpremljena u špansku Valensiju.

U luci Santa Marta, tovar voća je ispitan prenosivim skenerom koji je trebalo da ode u Antverpen. Skener može da otkrije varijacije u gustini i tako pravougaoni oblici postaju vidljivi. Ispostavilo se da je između plodova upakovano 1.811 kilograma kokaina.

Otprilike u isto vreme u luci Kartahena pronađeno je 410 kilograma kokaina. Ta zaliha je isporučena u kontejneru iz lučkog grada Gvajakila u Ekvadoru, dok su kolumbijske vlasti dobile dojavu o transportu iz Ekvadora.


BONUS VIDEO: Snimak hapšenja u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!