NISU POŽELJNI GOSTI: Tri države neće prisustvovati sahrani kraljice Elizabete Druge

Novosti online

13. 09. 2022. u 13:40

AGENCIJA "PA", pozivajući se na izvore u britanskoj vladi, saopštila je da Rusija, Belorusija i Mjanmar nisu pozvani na sahranu britanske kraljice Elizabete Druge.

НИСУ ПОЖЕЉНИ ГОСТИ: Три државе неће присуствовати сахрани краљице Елизабете Друге

profimedia

- Prema izvorima... pozivnice za sahranu kraljice nisu upućene Rusiji, Belorusiji i Mjanmaru - navodi se u saopštenju, a prenose "RIA Novosti".


Ranije je objavljeno da će sahrana kraljice Elizabete Druge biti održana u Vestminsterskoj opatiji 19. septembra.

Podsetimo, državna ceremonija kraljičine sahrane će se održati u ponedeljak, 19. septembra, u Vestminsterskoj opatiji - saopštila je Bakingemska palata. Poslednja državna sahrana je tu bila održana za Vinstona Čerčila 1965. godine.

Nešto ranije kralj je taj dan odobrio kao praznik i kao kraj nacionalne žalosti. Tačno u podne u celoj zemlji će se održati dva minuta ćutanja. 

Nakon ceremonije sledi još jedna povorka do kapelice Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor, gde će uslediti poslednji oproštaj od kraljice. Ona će potom biti sahranjena u memorijalnoj kapeli kralja svog oca Džordža VI, kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor.


BONUS VIDEO: "Novosti" ispred Bakingemske palate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (5)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024