IRAK TONE U ANARHIJU I GRAĐANSKI RAT: Ispaljene rakete na zelenu zonu u Bagdadu, nastavljaju se sukobi među šiitima

Tanjug

30. 08. 2022. u 12:18

IRAČKI militanti ispalili su danas nekoliko raketa na dobro čuvanu zelenu zonu u Bagdadu, gde su smeštene državne institucije, dok se sporadični sukobi nastavljaju drugi dan između rivalskih šiitskih muslimanskih grupa, saopštila je iračka vojska, prenosi Rojters.

ИРАК ТОНЕ У АНАРХИЈУ И ГРАЂАНСКИ РАТ: Испаљене ракете на зелену зону у Багдаду, настављају се сукоби међу шиитима

Foto: AP Photo/Hadi Mizban

Na ulicama Bagdada danas uglavnom nema običnih prolaznika, a primetni su vojni kamioni koji prevoze naoružanje, dok se tokom noći čula neprekidna paljba iz vatrenog i raketnog naoružanja širom iračke prestonice, navodi britanska agencija.

Najmanje 20 osoba je stradalo u jučerašnjim sukobima u Bagdadu, koji su izbili nakon što su se pristalice iračkog šiitskog verskog vođe Moktada el-Sadra, koji je najavio da se povlači iz politike kao odgovor na nerešivu političku krizu, sukobile sa šiitskim oružanim grupama koje su uglavnom lojalne Iranu.

Politička scena u Iraku podeljena je na dva bloka od izbora prošlog oktobra, a irački šiitski pokreti spore se u vezi s imenovanjem novog premijera i to je uzrok velike političke krize u državi.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: KINESKI "TOP GAN" - Aeromiting u Čangčunu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona