TRAMPU OBILI SEF U KUĆI? Bivši predsednik SAD tuži federalnu Vladu

Novosti online

23. 08. 2022. u 07:39

NEKADAŠNjI predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odlučio je da tuži federalnu vladu zbog upada na njegovo imanje Mar-a-Lago na Floridi.

ТРАМПУ ОБИЛИ СЕФ У КУЋИ? Бивши председник САД тужи федералну Владу

Foto AP

Tramp je, prema navodima medija, tražio da poseban autoritet nadgleda istragu koja se vodi protiv njega i ističe da su upadom Federalnog istražnog biroa (FBI) na njegovo imanje prekršena njegova prava zagarantovana Četvrtim amandmanom Ustava SAD.

Podsećanja radi, FBI je pre oko dve nedelje upao u njegovu kuću i navodno obio sef.

FBI je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja.

Trampu vraćeni pasoši

Pasoši bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, zaplenjeni tokom prošlonedeljnog pretresa FBI u njegovom domu na Floridi, vraćeni su, saopštio je zvaničnik Ministarstva pravde za En-Bi-Si njuz.

FBI je priznao da je zaplenio pasoše istog dana kada je Tramp na društvenoj mreži Truth Social, koja je u vlasništvu njegove kompanije, saopštio da su ih uzeli agenti koji su izvršili pretres 8. avgusta, prenosi američka televizija.

- Tokom racije FBI na Mar-a-Lago, oni su ukrali moja tri pasoša (jedan je istekao) zajedno sa svim drugim stvarima - napisao je Tramp na nalogu na svojoj društvenoj mreži.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

MANASTIR NA LINIJI FRONTA: Reporter Novosti u Donjeckom Iverskom manastiru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)