"STRAŠNIJE OD RUSIJE": Amerika u novim problemima

Novosti online

22. 08. 2022. u 17:44

AMERIČKA mornarica gubi bitku od neprijatelja "daleko strašnijeg od Kine ili Rusije" – rđe, navodi se u članku Majka Glena za "Vašington tajms", prenose "RIA Novosti".

СТРАШНИЈЕ ОД РУСИЈЕ: Америка у новим проблемима

Foto: EPA

- Pentagon je označio Kinu kao "upornog rivala", a Rusiju kao "oštru pretnju", ali izgleda da se američka mornarica suočava sa još strašnijim i podmuklijim izazovom: rđom. Neki se čak plaše da rđa dobija ovaj rat - piše Glen.

On je naveo da razarači prekriveni rđom bacaju senku na imidž oružanih snaga. Ali, problem nije samo kozmetički, rđa može da izazove ozbiljnu štetu na brodu.

Komentarišući ove tvrdnje, penzionisani kapetan Karl Šuster primetio je da rđa smanjuje snagu broda za trećinu, pa je čišćenje neophodno.

Prema mišljenju stručnjaka, za problem su krivi ekološki aktivisti. Oni se protive metodama prevencije rđe koje ugrožavaju životnu sredinu.

Pandemija korona virusa itekako je uticala na američku flotu. Zbog ograničenja koja su uvedena u sklopu borbe sa virusom, veliki broj brodova već duže vreme nije popravljan.

Ranije je Edvard Čang, kolumnista časopisa "Amerikan konzervativ", rekao da je američka vojska, zbog kolapsa reputacije, suočena sa akutnim nedostatkom regruta i da je prinuđena da se bori protiv optužbi za nekompetentnost i prekomernu politizaciju.

BONUS VIDEO - RAFALI SA BRODA U SEVASTOPOLjU: Ispaljene krstareće rakete "Kalibar"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)