AMERIKA NE SHVATA OZBILJNO UPOZORENJA MOSKVE: Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova podsetio na ozbiljnost situacije

Novosti online

19. 08. 2022. u 15:45

MOSKVA do sada nije videla nikakve znake spremnosti Vašingtona da ozbiljno shvati upozorenja Moskve oko situacije u Ukrajini, rekao je u petak zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov za TV kanal "Rusija-1".

АМЕРИКА НЕ СХВАТА ОЗБИЉНО УПОЗОРЕЊА МОСКВЕ: Заменик руског министра спољних послова подсетио на озбиљност ситуације

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

- Niko ne potcenjuje ozbiljnost rata i prenosimo sve aspekte situacije. Nadam se da se naša upozorenja neće neozbiljno shvatiti, već da će postati predmet analize i da će biti pravilno protumačena, kao znak veoma zabrinjavajućeg i kritičnog stanja - rekao je Rjabkov.


Zamenim ministra spoljnih poslova Ruske Federacije je potom dodao da njegova zemlja ne želi sukob sa Amerikom.

- Ne želimo eskalaciju i želimo da izbegnemo situaciju da SAD postane strana u sukobu. Međutim, za sada ne vidimo znakove spremnosti druge strane da zaista prihvati ova upozorenja - izjavio je Rjabkov.

On je istakao da Rusija održava kontakt sa SAD oko situacije u Ukrajini ne samo preko ambasada dve zemlje već i putem telefonskih razgovora.

- Mogu da potvrdim da nivoi na kojima obavljamo ovaj posao obuhvataju najviše ešalone aktuelne administracije u Vašingtonu - precizirao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fronta u Donbasu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

TRAŽITE IDEALAN VRTIĆ ZA DETE? Imamo rešenje za Vas!