LITVANCI ODUZELI NAGRADU KLIZAČKOM PARU ZBOG NASTUPA U RUSIJI: Peskov - "Niko ne može negirati Čajkovskog"

Srna

10. 08. 2022. u 22:21

MNOGE zemlje prelaze liniju razuma, ali Rusiju nije moguće negirati, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući odluku Litvanije da oduzme državne nagrade klizačkom paru koji je nastupio u Rusiji.

ЛИТВАНЦИ ОДУЗЕЛИ НАГРАДУ КЛИЗАЧКОМ ПАРУ ЗБОГ НАСТУПА У РУСИЈИ: Песков - Нико не може негирати Чајковског

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

- Možemo da vidimo da mnoge zemlje prelaze granice razuma. Da li je moguće negirati Čajkovskog? Nije. Da li je moguće negirati Rusiju? Nije. Sviđalo vam se to ili ne, to je nemoguće - rekao je Peskov stanici "Rusija jedan".

Litvanija je odlučila da oduzme priznanja klizačima Povilasu Vanagasu i Margariti Dronbijacko. 

Drobijaska i Vanagas prethodno su najavili da će se naći na crnomorksom odmaralištu i da će plesati "Labudovo jezero", plesnu tačku, koju je specijalno za njih kreirala ruska ikona plesa na ledu - Tatjana Navka. 

Vest je dočekana sa ogromnim besom u Litvaniji – zemlji koju je par predstavljao kao plesni duo na pet Olimpijskih igara i za koju su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Obraćajući se lokalnim medijima, litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis predložio je ove nedelje da će učiniti "sve što je u njegovoj moći da se oduzme državljansto Drobjaskoj"  – koja je inače rođen u Moskvi, ali je kasnije dobila litvansko državljanstvo, kako bi se takmičila na Olimpijadi, a sve je nazvao "vele - izdajom države koja joj je obezbedila toliko". 

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKE VESTI ZA RUSKU VOJSKU: Šojgu dao obećanje