LIKVIDIRAN ČLAN TERORISTIČKE ĆELIJE : Izraelske snage ubile su višeg komandanta militantne grupe Brigade mučenika Al-Aksa

Tanjug

09. 08. 2022. u 11:33

IZRAELSKE snage bezbednosti ubile su trojicu palestinskih naoružanih napadača u oružanim sukobima na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je izraelska vojska, navodeći da je među njima i "član terorističke ćelije" koji se nalazi na poternici, javlja Tajms of Izrael.

ЛИКВИДИРАН ЧЛАН ТЕРОРИСТИЧКЕ ЋЕЛИЈЕ : Израелске снаге убиле су вишег команданта милитантне групе Бригаде мученика Ал-Акса

Foto: Jutjub printskrin/Wildlife Israel Yuval Dax/Gugl mape printskrin

Kako su saopštili, izraelske snage opkolile su kuću višeg komandanta militantne grupe Brigade mučenika Al-Aksa, Ibrahima al-Nabulsija koji je dugo na izraelskoj poternici, pozivajući ga da izađe, preneo je Rojters.

Al-Nabulsi, zabarikadiran unutra sa drugim militantima, odbio je da se preda, nakon čega je usledila bitka sa izraelskim snagama. Palestinski zdravstveni zvaničnici potvrdili su da su al-Nabulsi i još jedan militant ubijeni i dodali da je još 40 ljudi povređeno, mnogi u sukobima koji su izbili nakon pucnjave.

Nije bilo izveštaja o izraelskim žrtvama, navodi britanska agencija.

Smrtonosni sukob u gradu Nablusu na severnoj Zapadnoj obali usledio je manje od dva dana nakon što su Izrael i militantna grupa palestinski Islamski džihad okončali trodnevne borbe u Gazi.

Al-Nabulsi je bio član nedavno formirane "Nablus brigade", palestinskog militantnog saveza u gradu koji uključuje i naoružane napadače Islamskog džihada.

Izraelska vojska saopštila je da je osumnjičen da je izvršio nekoliko napada na izraelske civile i vojnike.

Izrael i palestinski Islamski džihad dogovrili su primirje koje je trebalo da počne u 23.30 u nedelju po lokalnom vremenu, međutim, početak prekida vatre je kasnio, jer su ka Izraelu doletele rakete iz Gaze u minutima nakon dogovorenog primirja, prema izveštajima izraelskih medija.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILJERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo