SVE BLIŽE UJEDINJENJU SA RUSIJOM: Potpisan ukaz o održavanju referenduma u Zaporoškoj oblasti

Novosti online

08. 08. 2022. u 14:22

ŠEF Zaporoške oblasti Evgenije Balicki potpisao je ukaz o održavanju referenduma o priključenju regiona Rusiji.

СВЕ БЛИЖЕ УЈЕДИЊЕЊУ СА РУСИЈОМ: Потписан указ о одржавању референдума у Запорошкој области

Foto AP

Belicki je potpisao dokument tokom foruma pokreta "Zajedno sa Rusijom" koji se održava u Melitopolju, Zaporoška oblast.

Na forumu učestvuje više od 700 delegata iz cele oblasti. Obraćanje učesnika foruma pročitao je član Glavnog saveta regionalne administracije Vladimir Rogov.

- Na osnovu principa slobodnog izbora, uzimajući mišljenje svakog stanovnika našeg regiona kao glavnu vrednost, objavljujemo nameru da održimo referendum o ulasku Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije kao punopravni subjekt. Mi smo jedan narod i bićemo zajedno - navodi se u saopštenju.

Svi delegati u sali jednoglasno su podigli ruke u znak slaganja.

Ranije je Vladimir Zelenski saopštio da će svi pregovori sa Rusijom biti zauvek prekinuti ako se u Donbasu i južnim oblastima - Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti - održe referendumi o ulasku u sastav Rusije.

Komentarišući izjavu Zelenskog, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je istakao da je to želja stanovnika regiona, a ne Moskve i da ne razume zašto se Zelenski obraća ruskom rukovodstvu.

- Neka se obrati svojim građanima. Zašto među njima ima mnogo onih koji žele da žive u njegovoj zemlji? - zapitao je portparol Kremlja.

Rogov: Zaporoška zemlja zauvek napušta Ukrajinu

Član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov prokomentariosao je izjavu Vladimira Zelenskog da će održavanje referenduma u južnim regionima – Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti - prekinuti svaku mogućnost pregovora Rusije i Ukrajine

- Zaporoška zemlja zauvek napušta Ukrajinu. Zaporoška oblast je krenula u pravcu ujedinjenja sa Rusijom i nema puta nazad. Zato režimu Zelenskog savetujem da se već sad navikne i počne da identifikuje Zaporošku oblast sa Rusijom - rekao je Rogov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO - KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)