GDE JE NESTALA UKRAJINSKA AVIJACIJA: Šokantne činjenice koje zapad krije

K.L.S.

06. 08. 2022. u 18:33

PRED sam početak ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, prema zvaničnim podacima, Ukrajina je posedovala 152 letilice svih vrsta koje su bile spremne za borbena dejstva, dok je Rusija imala čak 2099.

ГДЕ ЈЕ НЕСТАЛА УКРАЈИНСКА АВИЈАЦИЈА: Шокантне чињенице које запад крије

Foto printskrin telegram topwar_ru

Prema ruskim izvorima, od 24.februara do danas, uništeno je 404 ukrajinskih aviona i helikoptera i preko hiljadu i po bespilotnih letilica.

Metaforički gledano, s obzirom na brojno stanje avijacije pred početak specijalne vojne operacije u Ukrajini, možemo reći da je ukrajinska avijacija uništena skoro tri puta.

Podsećamo da je, samo u prvih nekoliko dana, prilikom četiri ogromna kombinovana ruska udara, razbijen ogroman deo ukrajinskog protivvazdušnog sistema.

Ruski predsednik Vladimir Putin već početkom marta izjavio je da je ruska vojska skoro završila rušenje vojne infrastrukture u Ukrajini.

Praktično sva operativna ukrajinska avijacija je uništena.Razoren je veliki broj aerodroma, a skoro pola ukrajinske avijacije uništeno je ili u vazduhu ili na zemlji.

U prvih nekoliko dana uništeni su brojni hangari, piste, cisterne, rezervni položaji, skladišta.Ruska vojska je uništila praktično ceo protivvazdušni sistem ukrajinske vojske.

Ukrajincima su od tog momenta bila dostupna isključivo pojedinačna poletanja aviona uz izuzetno rizične pokušaje.

Kako vreme odmiče, sve veća ekonomska kriza zahvata članice Evropske unije, Ameriku, ali i mnoge druge.

Rusi ne izjavljuju bez razloga da oni zapravo ništa još nisu ni započeli. Naspram Ukrajine stoji jedna moćna flota države s ogromnim resursima.

Dok ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, svakodnevno moli za novo oružje, na zapadu je sve veći broj političara koji smatraju da je besomučno isporučivanje oružja Ukrajini postala neopravdana farsa.

Pre samo par dana, ukrajinski vojnici su u istom danu napustili tenkove dobijene od Poljaka i HIMARS-e kojima je komjputer, usled nestručnog korišćenja, otkazao poslušnost.Postavlja se pitanje, ima li svrhe slati oružje ukoliko onaj ko ga dobije ne ume da ga koristi.

BONUS VIDEO:

BORBENA AKTIVNOST "URAGANA": Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!