MOGU DA UBIJU, ILI OD ČOVEKA NAPRAVE INVALIDA: Evo kako su ruski demineri u Donjecku uklanjali zabranjene mine koje su bacili Ukrajinci

V. N.

01. 08. 2022. u 08:10

UŽE jezgro Donjecka, glavnog grada otcepljene DNR, zasuto je u subotu oko 21.30 kasetnim bombama ispaljenim iz ukrajinskih bacača raketa "grad".

МОГУ ДА УБИЈУ, ИЛИ ОД ЧОВЕКА НАПРАВЕ ИНВАЛИДА:  Ево како су руски деминери у Доњецку уклањали забрањене мине које су бацили Украјинци

Foto N. Jović

Ne zna se tačno koliko se ukrajinskih raketnih projektila probilo kroz PVO zaštitu grada, ali je ljude, juče ujutru, na ulicama dočekao šok, na stotine mini-bombi od deset centimetara od kojih je svaka u stanju da ubije, ili napravi od čoveka invalida.

Foto N. Jović

Kako objašnjavaju ruski demineri koje smo juče zatekli na ulicama Donjecka, jedna ukrajinska raketa sadrži 300 bombi-kaseta, a kontejner se aktivira pre nego što projektil padne na zemlju. Ni ruski demineri nisu mogli da kažu koliko se kontejnera rasulo u gradu, a koliko je eventualno palo na obodima.

 

Foto N. Jović

Dežurne službe vojske i policije juče su označavale crvenom i žutom bojom mesta gde su zatečeni projektili, a počelo je i njihovo uklanjanje.

Nezvanično smo saznali da će deo mini-bombi, zatečenih na površinama odakle ne mogu da ugroze ljude i infrastrukturu, biti uništen kontrolisanim eksplozijama, dok će neke morati da se uklone uz veći rizik koji zahteva najiskusnije pirotehničare.

Foto N. Jović

Saznajemo i da ovo nije prvi put da se glavni grad DNR zasipa projektilima koji služe za zaprečavanje velikih površina ratišta na očekivanom pravcu pešadije. Vojska i policija slikaju svaki projektil kao dokaze ratnih zločina kijevskog režima. Mini-bombe predstavljaju najveću opasnost za decu i kućne ljubimce, a poslednje raketiranje Donjecka odložiće povratak civilnog života u teško ranjeni grad.

Foto N. Jović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RAT U UKRAJINI: Raketirani Zaporožje i Odesa; Više mrtvih u velikom napadu ukrajinskih dronova