KRIJU TOPOVE I VBR IZA CIVILA: Nacisti Zelenskog odveli stanovnike Avdejevke u koksaru gde su smestili artiljeriju

P. Z. S. / tvzvezda.ru

19. 07. 2022. u 21:14

UKRAJINSKI nacionalisti, pod izgovorom zaštite od artiljerijskog granatiranja, odveli su stanovnike Avdejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici na teritoriju koksare i drže ih kao živi štit.

КРИЈУ ТОПОВЕ И ВБР ИЗА ЦИВИЛА: Нацисти Зеленског одвели становнике Авдејевке у коксару где су сместили артиљерију

Foto: Shutterstock/Profimedia/Ilustracija

U preduzeću se nalaze i ukrajinska artiljerija i MLRS, iz kojih militanti pucaju na najbliža naselja. Ovo je izjavio načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.


-Svrha ovih ciničnih akcija ukrajinskih nacionalista je da izazovu uzvratnu vatru, nakon čega, prema već razrađenom scenariju sa širokim medijskim praćenjem u medijima, za to okrivljuju Oružane snage Rusije i formacije Donjecke Narodne Republike, i smrt civilnog stanovništva kao rezultat navodno neselektivnih udara, rekao je Mizincev.

Šef NCUO je pozvao Ujedinjene nacije, Međunarodni komitet Crvenog krsta i druge međunarodne organizacije da utiču na Kijev i preduzmu mere za sprečavanje upotrebe civilne infrastrukture od strane Oružanih snaga Ukrajine u vojne svrhe.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da ukrajinski nacionalisti drže desetine dece i staratelja u skloništu u DNR u Slavjansku. Na istom mestu, militanti su opremili kasarne i uporište.

*U Dnjepru, na teritoriji škola br. 98 (ulica Karagandinskaja) i br. 129 (ulica Kosmonavtov), raspoređene su jedinice nacionalističkih formacija i oklopna vozila, opremljeni su artiljerijski položaji i skladišta municije, dok je izvršena evakuacija stanovnika obližnjih kuća nije sprovedeno;


*u Nikolajevu, na donjim i gornjim spratovima stambenih zgrada (Bogojavlenski pr. i Morehodnaja ul.), militanti teritorijalne odbrane su opremili uporišta, dok je lokalnim stanovnicima zabranjeno da napuštaju svoje stanove, a svi njihovi pokušaji da se samostalno evakuišu u bezbedna područja su ozbiljno potisnut;

*u Volnjansku, Zaporoška oblast, u vrtićima na ulicama Gorkog i Ciolkovskog nalaze se jedinice Oružanih snaga Ukrajine, skladišta municije i oklopna vozila, prilazi zgradama su minirani, ali se lokalno stanovništvo namerno ne obaveštava o tome;

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!