KO ĆE NASLEDITI BORISA DŽONSONA? Spala knjiga na tri slova

Tanjug

19. 07. 2022. u 18:36

BIVŠI ministar finansija u vladi Velike Britanije Riši Sunak zadržao je danas prednost u trci za novog premijera i naslednika Borisa Džonsona koji je podneo ostavku, ali dva preostala Sunakova rivala su smanjila dosadašnju prednost i učinila nadmetanje krajnje neizvesnim.

КО ЋЕ НАСЛЕДИТИ БОРИСА ЏОНСОНА? Спала књига на три слова

Foto: EPA

Na današnjem glasanju parlamentarnih poslanika iz redova Konzervativne stranke, iz trke je ispala Kemi Badenou, bivša ministrka za ravnopravnost, dok su Sunak, ministarka spoljnih poslova Liz Tras i Peni Mordant, ministarka trgovine, nastavili da se nadmeću za premijerski položaj.

Poslanici iz Konzervatine stranke će eliminisati još jednog kandidata pre nego što 200.000 članova vladajuće stranke izabere svog novog lidera, koji će automatski postati i novi britanski premijer.

Za razliku od 2019. godine, kada je Džonson bio favorit u trci za Dauning strit, ovogodišnji rezultat je teže prognozirati, iako rezulztati anketa sprovednih među članovima Konzervativne stranke sugerišu da bi Sunak mogao da izgubi od onog kandidata koji bude izabran da se suoči s njim u poslednjem izbornom krugu.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je ruska armija uništila američki bacač raketa "HIMARS"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu