NOVE PROVOKACIJE KIJEVA: General Mizincev - Oružane snage Ukrajine pucale su na centralnu pijacu Slavjanska kako bi okrivile Rusiju

P. Z. S. / ria.ru

15. 07. 2022. u 20:55

UKRAJINSKA artiljerija gađala je centralnu pijacu grada Slavjanska u Donjeckoj Narodnoj Republici kako bi optužila Oružane snage Rusije za neselektivne udare, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije u petak.

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ КИЈЕВА: Генерал Мизинцев - Оружане снаге Украјине пуцале су на централну пијацу Славјанска како би окривиле Русију

Foto: Shutterstock/Profimedia/Ilustracija


-Pouzdano je utvrđeno da u Slavjansku, Donjecka Narodna Republika, u cilju usađivanja antiruskih osećanja među civilno stanovništvo, jedinice ukrajinskih oružanih formacija, uz odobrenje vojno-civilne administracije, granatiraju stambena naselja u gradu, kao 14. jula 2022. godine kada su gađali centralnu pijacu, rekao je Mizincev.

On je dodao da su nekoliko minuta nakon granatiranja na licu mesta radili izveštači ukrajinskih medija koji su snimali fotografije i video snimke posledica navodno neselektivnih udara ruskih trupa na civile.

General je istakao da u toku specijalne operacije Oružane snage RF pružaju civilima sveobuhvatnu pomoć i podršku, da se prema civilnom stanovništvu odnose isključivo humano i da ne udaraju po objektima civilne infrastrukture.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024