LOŠE VESTI ZA KIJEV IZ NEMAČKE: Putin nema poteškoća u Ukrajini, a evo šta je njegov maksimalni cilj

Novosti online

09. 07. 2022. u 22:01 >> 12:15

RUSKI predsednik Vladimir Putin ne doživljava ozbiljne poteškoće u Ukrajini koje bi ga mogle odvesti na stranputicu, smatra dopisnik nemačkog TV kanala Velt Kristof Vaner.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА КИЈЕВ ИЗ НЕМАЧКЕ: Путин нема потешкоћа у Украјини, а ево шта је његов максимални циљ

Foto: Profimedia

- Putin ima dosta oružja i vojnika, a na bojnom polju uspeva da ostvari pobede. Dakle, ruski predsednik će nastaviti svoj rad kako bi susednu zemlju oslabio do te mere da u budućnosti ne predstavlja pretnju od osvete - izhjavio je Vaner.

On kaže da će Vladimir Putin nastaviti svoj posao.

- Po mom mišljenju, njegov minimalni cilj je zauzimanje Odese, kako bi Ukrajinu odsekao od Crnog mora. A maksimalni cilj je oslabiti Ukrajinu do te mere da ona u budućnosti ne predstavlja pretnju od osvete - kazao je Vaner.

Srđa Trifković o preokretu u Ukrajini

Da je u Ukrajini preokrenut tok rata, izjavio je nedavno za jutarnji program Hepi TV i istoričar i publicista prof. dr Srđa Trifković.

Istoričar ističe da je više nego jasno da "čak ni masovni priliv zapadnog naoružanja ne može da izmeni sliku na ratištu iz prostog razloga što to naoružanje ne može da bude taktički i operativno uključeno na jedan opipljiv način u poluzaokružene snage u Donbasu".

- Za očekivati je da će doći do bitnog preokreta i do spoznaje da su neophodni pregovori u kojima će defakto biti prihvaćena ruska aneksija Donbasa, kopnenog mosta do Krima, a verovatno do kraja godine i ostatka crnomorske obale. Ono što ostane od Ukrajine biće prinuđeno da prihvati status kvo makar u vidu jednog zamrznutog konflikta - smatra profesor.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SAVIĆ O KOSOVU: Zašto je za nas Srbe mnogo više od teritorije - zavet i sveta zemlja