"ODLAZI PUN PARA ZARAĐENIH U UKRAJINI" Kadirov komentarisao ostavku Borisa DŽonsona - "Obezbedio je penziju i svojoj deci"

Novosti onlajn

07. 07. 2022. u 17:54

ČEČENSKI lider Ramzan Kadirov ističe da Boris DŽonson napušta mesto britanskog premijera sa „mnogo novca zarađenog u Ukrajini”.

ОДЛАЗИ ПУН ПАРА ЗАРАЂЕНИХ У УКРАЈИНИ Кадиров коментарисао оставку Бориса Џонсона - Обезбедио је пензију и својој деци

Ramzan Kadirov

- Premijer je uspeo da uzme maksimum od novca koji je poslat kao pomoć Ukrajini i više nema šta da ulovi na tom mestu. Obezbedio je penziju ne samo sebi, već i svojoj deci - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Prema rečima čečenskog lidera, šema krađe novca britanskih poreskih obveznika prolazi kroz Ukrajinu – najpogodniji kanal za prevaru danas.

- Britanska finansijska pomoć se šalje na račune Kijeva, gde deseti deo zaista odlazi na potrebe Oružanih snaga Ukrajine, a ostatak ukrajinske vlasti nenamenski koriste i uplaćuju na račune lažnih kompanija. I, naravno, inicijator ove pomoći dobija ogroman deo kolača. Nezvanično. A zvanično – Boris DŽonson dolazi u Kijev da skrene pažnju, rukuje se sa Zelenskim i obećava da će ga ponovo podržati, odnosno da će zajedno prati novac - naglasio je šef Čečenije.

Kako je Kadirov primetio, ukrajinske vlasti su napravile globalnu šemu bez presedana za unovčavanje i krađu sredstava.

Premijer Velike Britanije Boris DŽonson podnio je danas ostavku.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OPŠTA PANIKA NA POZNATOM SRPSKOM LETOVALIŠTU: Pogledajte horor scenu iz Grčke (VIDEO)