"DŽONSON JE IZGUBIO OPKLADU" Pristiže još komentara iz Rusije: "Rusofobija je skup i nezahvalan posao"

Novosti onlajn/R. V.

07. 07. 2022. u 15:40

POLITIČAR, koji se ozbiljno lično opkladio na eskalaciju konfrontacije u Ukrajini i oko nje, na kraju je izgubio, rekao je zamenik predsednika Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov, komentarišući ostavku britanskog premijera Borisa Džonsona.

ЏОНСОН ЈЕ ИЗГУБИО ОПКЛАДУ Пристиже још коментара из Русије: Русофобија је скуп и незахвалан посао

foto: Tanjug/AP Photo/Paul White

- I prirodno je i pošteno da je političar koji se ozbiljno lično opkladio na zaoštravanje konfrontacije u Ukrajini i oko Ukrajine na kraju izgubio. To je samo po sebi neugledno. Dakle, ovo što se dešava je, naravno, "zasluženo" , iako su razlozi mnogo banalniji od otvoreno zapaljive pozicije Londona u ukrajinskim poslovima - napisao je političar na svom Telegram kanalu.

- Rusija će morati da radi sa svakim budućim premijerom Velike Britanije – na kraju krajeva, to su, u krajnjoj liniji, unutrašnje stvari Britanaca, u koje se mi nismo mešali i nećemo se mešati - napisao je političar na svom. Telegram kanal.

Kosačov je primetio da su mnogi aktuelni unutrašnji problemi Britanaca „direktna posledica iracionalno apsurdne rusofobične pozicije njihovog rukovodstva“.

- I ovo je važan signal svim onim zapadnim liderima koji su danas svojim rukama 'organizovali' ekonomski 'hladni tuš' za svoje stanovništvo. I u bukvalnom smislu, takođe, s obzirom na pozive da se ređe kupaju i hladnijom vodom. Rusofobija u politici je skup i nezahvalan posao - napisao je senator na svom Telegram kanalu.

Premijer Velike Britanije uz zvižduke ispraćen na đubrište istorije

Premijer Velike Britanije Boris Džonson pristao je da podnese ostavku na mesto lidera konzervativaca.

Takođe, najavio je podršku Ukrajini u njenom obračunu sa Rusijom.

Dok Džonson je govorio, u pozadini se čuju zvižduci i negodovanje dela okupljenih.

- Neograničeno sam ponosan na postignuća ove vlade u sprovođenju Bregzita, sređivanju naših odnosa s Evropom... Vraćanju ovlašćenja ovoj zemlji da donosi sopstvene zakone u parlamentu. Provesti ovu zemlju kroz pandemiju, dobiti najbrže širenje vakcine u Evropi, najbrži izlazak iz karantina i u poslednjih nekoliko meseci voditi Zapad u suprotstavljanju Putinovoj agresiji u Ukrajini... - rekao je Boris Džonson.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije