"SAD PRETNJA SVETSKOM MIRU": Kineski odgovor na optužbe za špijunažu iz Vašingtona i Londona

D. D. S.

07. 07. 2022. u 15:28

DAN pošto su šef FBI i čelnik britanske obaveštajne agencije upozorili poslovne lidere da je Peking odlučan da ukrade njihovu tehnologiju radi konkurentske dobiti, Kina je oštro uzvratila. Portparola kineskog ministarstva spoljnih poslova DŽao Liđijana poručio je da su SAD "najveća pretnja svetskom miru, stabilnosti i razvoju".

САД ПРЕТЊА СВЕТСКОМ МИРУ: Кинески одговор на оптужбе за шпијунажу из Вашингтона и Лондона

Foto Tanjug/AP

Upitan da prokomentariše reči direktora FBI Kristofera Reja o ekonomskoj špijunaži i hakerskim operacijama Kine DŽao je ocenio da je "relevantni američki političar ocrnio i napao Kinu".

- Činjenice su u potpunosti dokazale da su SAD najveća pretnja svetskom miru, stabilnosti i razvoju - zaključio je DŽao.

Nova napetost izveđu dve vodeće ekonomske sile razvija se uoči sastanka državnog sekretara SAD Antonija Blinkena i kineskog ministra spoljnih poslova Vang Jija u subotu na samitu ministara G20 na Baliju, u Indoneziji.

Iz sedišta MI5 u Londonu stigla je, istovremeno, poruka da je "kineska vlada ta koja predstavlja najvecu dugoročnu pretnju ekonomskoj i nacionalnoj bezbednosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PLEMIĆKO POREKLO Ovo je pravo prezime Irfana Mensura - moćan razlog zašto ga je promenio: Roditeljima nije smetalo