AMERIČKA KONGRESMENKA PORUČILA ZELENSKOM: On mora prestati da se "igra politikom i pozorištem"

Novosti onlajn/R. V.

06. 07. 2022. u 21:53

AMERIČKA kongresmenka ukrajinskog porekla Viktorija Spartc pozvala je Vladimira Zelenskog da prestane da se „igra politikom i pozorištem“, američkog predsednika Džoa Bajdena da razvije „jasnu strategiju“ za Ukrajinu, a Kongres SAD da stvori mehanizam za kontrolu pomoći ovoj zemlji, prenose RIA Novosti.

АМЕРИЧКА КОНГРЕСМЕНКА ПОРУЧИЛА ЗЕЛЕНСКОМ: Он мора престати да се игра политиком и позориштем

Foto: AP Photo/Evan Vuči

Poslanica Predstavničkog doma iz Republikanske partije rekla je da u Ukrajini ima „mnogo problema” i navela tri mere koje se, po njenom mišljenju, moraju hitno preduzeti da bi se „povratila kontrola nad situacijom”.

- Neću sada ulaziti u razna pitanja, ima ih mnogo, i jednostavno ću navesti tri hitne mere koje su potrebne da se situacija stavi pod kontrolu - naveo je Spartc u saopštenju.

- Prvo, predsednik Bajden mora da prestane da se bavi politikom, da ima jasnu strategiju i da poveže našu pomoć u odbrani sa našom strategijom. Drugo, predsednik Zelenski mora da prestane da se bavi politikom i pozorištem, da uđe ozbiljnije u sistem upravljanja kako bi efikasnije podržao svoju vojsku i kao treće, Kongres mora uspostaviti odgovarajući nadzor nad "kritičnom" infrastrukturom, oružjem i zalihama pomoći - dodala je ona.

Spartc je dodala da je, došavši u politiku, namerno izbegavala međunarodne teme, uključujući Ukrajinu, ali je izbijanjem neprijateljstava u njenoj geografskoj domovini shvatila da bi mogla da „donese značajnu korist mojim kolegama i našoj zemlji“.

Političarka je podsetila da je živela u Ukrajini skoro 22 godine, uključujući 13 za vreme Sovjetskog Saveza.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna