SIRIJSKI DIPLOMATA IZNEO ZAPANJUJUĆE TVRDNJE: Zapad prebacuje džihadiste Islamske države u Ukrajinu

Novosti online

04. 07. 2022. u 09:43

ZAPAD, predvođen Sjedinjenim Državama, a u sadejstvu sa Turskom, prebacuje džihadiste Islamske države u Ukrajinu, rekao je ambasador Sirijske Arapske Republike u Rusiji Rijad Hadad za TASS.

СИРИЈСКИ ДИПЛОМАТА ИЗНЕО ЗАПАЊУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Запад пребацује џихадисте Исламске државе у Украјину

Foto: Shutterstock/Jutjub/UNIVER TV

- Ne čudi nas što SAD, Zapad i Turska prebacuju militante terorističkih organizacija ISIS i Džabhat al-Nusra iz Idliba u Ukrajinu, budući da su ove grupe oruđe koje Zapad koristi protiv miroljubivih naroda - tvrdi Hadad.

Prema njegovim rečima, na ovaj način Ukrajina će se pretvoriti u centar grupisanja terorista i plaćenika, a to će pak doneti negativne posledice po bezbednost u svetu.

Ranije je šef pres-biroa Spoljne obaveštajne službe Sergej Ivanov rekao da SAD aktivno regrutuju militante Islamske države da učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini kao plaćenici.

I pored tih tvrdnji nema nikakvih dokaza da borci sa Bliskog istoka ratuju u Ukrajini, kao što nema dokaza za tvrdnje koje su se pojavljivale u zapadnim medijima da borci Hezbolaha i Sirijske Arapske Armije ratuju za Ruse.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU" - Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona