OŠTRA REAKCIJA ANKARE: Blokiran pristup Glasu Amerike i Dojče veleu

Tanjug

01. 07. 2022. u 00:25

TURSKA agencija za nadzor medija RTUK blokirala je pristup Glasu Amerike i nemačkom emiteru Dojče veleu zbog toga što nisu podneli zahteve za licence, izjavio je danas član tog nadzornog tela Ilhan Taši.

ОШТРА РЕАКЦИЈА АНКАРЕ: Блокиран приступ Гласу Америке и Дојче велеу

Foto: EPA

U februaru su Dojče vele i Glas Amerike saopštili da neće podneti molbe za dozvole u Turskoj kako to traži RTUK prema zakonu o medijskoj regulativi u zemlji, za koji kritičari navode da ima za cilj povećanje cenzure, preneo je Rojters.

Taši, član odbora RTUK-a iz glavne opozicione Republikanske narodne stranke (ĆP), napisao je na Tviteru da je sudskom odlukom blokiran pristup servisu Dojče velea na turskom jeziku DW Turkce i Glasu Amerike.

- Evo vam slobode štampe i napredne demokratije! - istakao je on.

Ogromna većina mejnstrim turskih medija smatra se bliskim vladi i favorizuje u izveštajima predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i njegove saveznike, navela je britanska agencija.

RTUK, čijim odborom za kreiranje politike dominira Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AK) i njeni saveznici, često kažnjava emitere koji su kritični prema vladi, dodala je agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZAR TAKO? Ojadili Srbe u Grčkoj - nisu verovali šta su im uradili sa autom na Halkidikiju (FOTO)