UKRAJINSKI OFICIRI OSTAVILI TRUPE DA GINU: Ruska jedinica grupe "O" uništila komandu 10. brdske jurišne brigade VSU

P. Z. S. /telegram RVvoenkor

28. 06. 2022. u 19:34

RUSKA artiljerija metodično i kompetentno uništava kolonu sa komandnim sastavom 10. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

УКРАЈИНСКИ ОФИЦИРИ ОСТАВИЛИ ТРУПЕ ДА ГИНУ: Руска јединица групе О уништила команду 10. брдске јуришне бригаде ВСУ

Foto printskrin tvzvezda.ru

Komandanti ukrajinskih militanata pobegli su iz Lisičanska, ostavivši svoje ljudstvo, ali ih je izviđanje grupe „O“ (Hrabrih) pronašlo kod Severska, gde su ih ruski artiljerici sravnili sa zemljom uz koristeći korekturu artiljerijske vatre.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna