NEĆEMO DONOSITI ISHITRENE ODLUKE OKO KALINJINGRADA Peskov: Nadamo se najboljem, spremamo se za najgore

Srna

24. 06. 2022. u 10:23

MOSKVA je potpuno rešena u vezi sa transportnom blokadom Kalinjingrada, ali neće donositi ishitrene odluke, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov agenciji TASS

НЕЋЕМО ДОНОСИТИ ИСХИТРЕНЕ ОДЛУКЕ ОКО КАЛИЊИНГРАДА Песков: Надамо се најбољем, спремамо се за најгоре

Foto: EPA

- Nema potrebe da se žuri, ali u isto vreme mi smo apsolutno rešeni. Proći će neko vreme pre nego donesemo određene odluke - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, Rusija je apsolutno u pravu što se tiče Kalinjingrada.

- Mi analiziramo situaciju veoma ozbiljno i iznećemo naš stav u vezi sa blokadom našim oponentima, rekao je Peskov i dodao da, nažalost, oni više nisu partneri, već oponenti.

Na pitanje da li treba očekivati bilo kakve uzvratne mere nakon izveštaja sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Peskov je rekao da je potrebno vreme da se analizira situacija.

- Verujem da je to potrebno i našim protivnicima - dodao je on.

Peskov je rekao da Kremlj ne odbacuje mogućnost da će Litvanija ukinuti restrikcije u vezi sa tranzitom ka ruskoj eksklavi na Baltiku, ali se sprema na najgore.

- Mi se nadamo najboljem, ali se spremamo za najgore - rekao je Peskov.

Litvanija je od 18. juna uvela ograničenja na železnički tranzit određene robe iz Rusije u Kalinjingrad zbog sankcija EU. Kalinjingrad je kasnije potvrdio da se ograničenja odnose i na kamionski teret.

Rusija kaže da je taj potez nelegitiman, jer krši sporazume na koje se zemlja obavezala prilikom pridruživanja EU. Viljnus i EU insistiraju da samo sprovode režim sankcija.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev posetio je Kalinjingradsku oblast 21. juna. Poseta je bila planirana dosta unapred, ali je blokada transporta bila među pitanjima o kojima se razgovaralo na sastanku o nacionalnoj bezbednosti kome je on prisustvovao.

Prema ranijim izveštajima, Patrušev će podneti izveštaj Putinu o ishodu svoje posete. 

BONUS VIDEO: MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja