PREKINITE RAT, A NE SOCIJALNU POMOĆ: Protest u Londonu zbog rasta troškova života u Britaniji

Tanjug

18. 06. 2022. u 23:37

VIŠE hiljada ljudi okupilo se danas u centru Londona na protestu zbog rasta troškova života u Velikoj Britaniji.

ПРЕКИНИТЕ РАТ, А НЕ СОЦИЈАЛНУ ПОМОЋ: Протест у Лондону због раста трошкова живота у Британији

Foto: EPA

Učesnici protesta tražili su od vlasti da učine više kako bi pomogle ljudima suočenim sa uvećanim računima za osnovne usluge i drugim troškovima koji rastu mnogo brže od njihovih primanja.

Među govornicima koji su se obratili okupljenim demonstrantima bila je i Fransis O'Grejdi, generalna sekretarka britanskih Kongresa sindikata (TUC), organizatora protesta, preneo je Gardijan.

Iz TUC-a su poručili da postoje jasni dokazi o posledicama krize koje osećaju britanske porodice, kao i da radnici imaju ''najduže i najteže'' probleme sa primanjima u novijoj istoriji te zemlje.

O'Grejdi je u jednom trenutku okupljenima poručila da je čula i za slučaj jedne porodice u kojoj su deca štedela deo svoje užine koju su nosila u školu kako bi ga jela za večeru.

Demonstranti su nosili transparente sa porukama poput "Prekinite rat, a ne socijalnu pomoć".

Učesnici protesta su uzvikivali pogrdne reči kada su prolazili pored Dauning strita.

Inflacija u Britaniji i ostatku Evrope je u porastu pošto su zbog sukoba u Ukrajini smanjene isporuke energenata i prehrambene robe, a cene su bile u porastu i pre početka sukoba zbog posledica pandemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove