SAGA O HANTERU PRED KONGRESOM: Film u tajnosti sniman tokom četiri nedelje oktobra i novembra 2021. u prestonici Srbije

Dragan Vujičić

19. 06. 2022. u 09:45

BIĆETE šokirani onim što vidite na platnu. Možda mislite da znate priču, ali istina je strašnija nego što možete da zamislite - deo je oglasa za prikupljanje novca za snimanje filma o Hanteru Bajdenu, sinu američkog predsednika, iz februara 2021, koji su potpisali producenti Fil Mekalir i En Mekilihi.

САГА О ХАНТЕРУ ПРЕД КОНГРЕСОМ: Филм у тајности сниман током четири недеље октобра и новембра 2021. у престоници Србије

Džo i Hanter Bajden / Foto AP

Novac je lako prikupljen (2,7 miliona dolara) i film je snimljen u Beogradu u oktobru i novembru prošle godine. Glavne uloge imaju Lorens Foks (Hanter), Džon Džejms (Džo Bajden) i Đina Carano (agent FBI, umorna od svega), dok režiju potpisuje Robert Davi.

Međutim, pre nego što se film na jesen nađe u bioskopima, "premijeru" doživljava pred Odborom za nadzor i reformu američkog Kongresa i to "kroz pismo" Džejmsa Komera holivudskom advokatu Kevinu Morisu u kojem ga komitet Predstavničkog doma upozorava na njegovo nedopustivo mešanje u kongresne i krivične istrage koje se vode protiv Bajdenovih.

U pismu datiranom 14. juna, koje prenose američki mediji, kaže se:

- Istražujemo domaće i međunarodne poslovne odnose sina predsednika Bajdena, Hantera Bajdena, kako bismo utvrdili da li njegove aktivnosti ugrožavaju nacionalnu bezbednost SAD i sposobnost predsednika Bajdena da državu vodi nepristrasno.

Prema Komeru, republikanci iz Nadzornog odbora su "posebno zabrinuti" kada vide Morisovu ulogu u "pokušaju da se zaštiti Hanter Bajden od kongresne i krivične istrage".

Kevin Moris, jedan od najmoćnijih kalifornijskih advokata, u film o Hanteru Bajdenu je "upao" kada je prema pisanju "Njujork posta" došao na filmski set u Beograd početkom novembra u pokušaju da sazna nešto o scenariju.

Foto: Printskrin

Moris je prethodno po pisanju "Njujork posta" pozajmio više od dva miliona dolara predsednikovom sinu da plati poreske dugove i izbavi ga od pritvora. Pre nego što se sreo i "spojio" sa Hanterom, Moris je bio donator u poslednjoj predsedničkoj kampanji Džozefa Bajdena, a učestvovao je u proizvodnji i plasiranju Hanterove autobiografije i dokumentarnog filma, kao pokušaja da se život raskalašnog predsednikovog mezimca prikaže kao sticaj nesrećnih okolnosti.

Prikrivanje "afere laptop predsednikovog sina" počelo je još u decembru 2019. kada je iz radnje za popravke FBI predat sporni prenosni računar Hantera Bajdena. Iako se FBI trudio da ne "talasa" o zaboravljenom kompjuteru, ipak je procurilo da su agenti specijalizovani za pedofiliju i narkotike istraživali skaredne sadržaje u kojima je glavni junak Bajden junior. Uoči predsedničkih izbora u novembru "Njujork post" je objavio delove iz poslovnih mejlova Bajdenovih, zajedno sa porno slikama i slikama Bajdena juniora kako uzima drogu, uz dokumenta o neplaćanju poreza i prepisku o nelegalno stečenim dozvolama za oružje.

Prošle nedelje ispostavilo se da su i prostitutke sa kojima je orgijao Hanter na volšeban način dobile saveznu pomoć za nezaposlene tokom kovid-krize i to u vrednosti od 20.000 dolara.

Sve ove prljavštine iz života predsedničke porodice ignorisane su u glavnim medijima i bile su označene kao "ruska zavera", dok pre nekoliko meseci nije i zvanično potvrđeno da su sadržaji autentični, a da su Bajdenovi do guše upetljani u sumnjive poslove sa Kinezima i Ukrajincima. Radi se o poslovima sa Privat bankom koja pripada Igoru Kolomojskom, mentoru ukrajinskog predsednika Zelenskog.

Film "o ignorisanom" delu života Bajdenovih koji se očekuje u predvečerje novembarskih izbora za Senat i Kongres mogao bi da bude i "tas na vagi" među biračima Sjedinjenih Američkih Država, gde je popularnost predsednika naglo pala. Film sniman u Beogradu potencijalno može da nanese i ogromnu štetu ustrojstvu Bajdenove Demokratske stranke.

DOKUMENTARNI FILM BEZ KAMERE?

ADVOKAT Kevin Moris, koji je dolazio i u Beograd da špijunira film, zastupa poznate holivudske ličnosti uključujući Krisa Roka, Skarlet Johanson i Metjua Mekonahija.

Kako je u pisanoj izjavi saopštio producent Fil Mekalir, Moris je sa kolegama došao u Beograd objašnjavajući da snima dokumentarac o Hanteru Bajdenu. Njemu je omogućen pristup setu i dozvoljeno im je da intervjuišu Mekalira, koproducentkinju En Mekilihi i glumce tokom nekoliko dana, uključujući i tokom dugih večera. Za sve to vreme, kako se seća Fil Mekalir, oni nisu palili kamere.

Foto: Printskrin Tviter

 

PREDSEDNIKOV PAD SA BICIKLA

Predsednik Džo Bajden je u subotu pao sa bicikla dok se vozio blizu svoje kuće za odmor u Delaveru. Predsednika su pratili novinari i agenti tajne službe koji su mu pomogli da ustane.

- Dobro sam - rekao je Bajden novinarima, pravdajući se da je imao problema da izvuče biciklističke cipele sa pedala dok je hteo da se zaustavi da razgovara sa pristalicama.

HOLIVUDSKI BUNTOVNICI NA SETU

GLUMAČKU ekipu u filmu "Moj sin Hanter" čini niz poznatih "holivudskih otpadnika". Robertu Daviju ovo je prvi film koji režira, a kao glumac ostvario je blizu 200 uloga. Najpoznatiji je po filmovima "Dozvola za ubistvo", "Umri muški", "Profajler".

Glavna uloga poverena je glumcu koji je kontroverzan bar isto koliko i sam Bajdenov sin. Lorens Foks, bivši je kandidat za gradonačelnika Londona, koji je u međuvremenu postao i najpoznatiji engleski antivakser. Džina Džoj Carano je bivši MMA borac. Džon Džejms, koji je glumio Džoa Bajdena, čak je imao povredu na snimanju u Beogradu i završio je u bolnici. Najpoznatiji je po ulozi u seriji "Dinastija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna