UNIŠTENE DVE AMERIČKE HAUBICE I DVA VBR: Snage DNR izbacile iz stroja više od 30 pripadnika VSU

P. Z. S. / ria.ru

16. 06. 2022. u 18:33

NARODNA milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je da su njene snage, zajedno sa Oružanim snagama RF, tokom današnjeg dana likvidirale više od 30 ukrajinskih vojnika i nekoliko komada tehnike.

УНИШТЕНЕ ДВЕ АМЕРИЧКЕ ХАУБИЦЕ И ДВА ВБР: Снаге ДНР избациле из строја више од 30 припадника ВСУ

Foto: Profimedia


-U toku današnjeg dana, zajedničkim dejstvima vojnog osoblja Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije uništeno je sledeće neprijateljsko naoružanje i vojna oprema: dve haubice M-777, dva VBR BM-21 Grad, dva teretna vozila, a eliminisano je više od 30 ukrajinskih vojnika, navodi se u saopštenju Narodne milicije na Telegram kanalu.

Narodna milicija je u sredu saopštila da su ukrajinske trupe za dan izgubile više od 25 pripadnika, jednu VBR Grad i jedno teretno vozilo.

Narodna milicija DNR izvestila je da su tokom dana u borbi za nezavisnost četiri vojnika DNR poginula u vršenju vojne dužnosti, 15 ih je povređeno.

-Sa žaljenjem vas obaveštavamo da su četiri branitelja DNR poginula, a 15 povređeno u borbi za nezavisnost tokom dana u vršenju vojne dužnosti“, saopštio je Telegram kanal Narodne milicije.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri