JEZIVO OTKRIĆE U TELEFONIMA PRIPADNIKA "AZOVA": Ruski istražitelji pronašli gnusne fotografije u aparatima iz "Azovstalja"

Tanjug

16. 06. 2022. u 15:19

RUSKI istražni komitet saopštio je danas da su istražitelji u mobilnim telefonima pripadnika bataljona Azov, koji su se predali u fabrici Azovstalj u Mariupolju, pored kukastih krstova i Hitlerovih portreta pronašli i fotografije civila koji su postali njihove žrtve.

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ У ТЕЛЕФОНИМА ПРИПАДНИКА АЗОВА: Руски истражитељи пронашли гнусне фотографије у апаратима из Азовстаља

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija/Javno vlasništvo

- Nastavlja se istraga protiv ukrajinskih vojnika i pripadnika bataljona Azov koji su se nalazili na teritoriji železare Azovstalj u Mariupolju - navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Navode i da je u toku ispitivanje nekoliko stotina mobilnih telefona i drugih uređaja koji pripadaju "nacionalistima".

- Utvrđeno je da se u memoriji uređaja nalaze fotografije koje ukazuju na privrženost vlasnika telefona nacističkoj ideologiji. Na njima su, na primer, kukasti krst, portreti Hitlera i druge ilustracije na tu temu. Takođe, neki telefoni su sadržali slike civila koji su postali žrtve nacionalista - saopštio je istražni komitet.

Ruska agencija navodi da je Istražni komitet saopštio da su elektronske medije istražitelji pronašli na području Azovstalja.

Pored toga, u Mariupolju su pronađeni udžbenici za vojna lica u kojima su studenti označili informacije koje su ih interesovale.

- Očigledno je da su usvojene preporuke da se stambeni objekti koriste za prikrivanje položaja snajperista kako bi uklanjali civile - navodi se u saopštenju, prenosi ruska agencija.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE - SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere