ZAPAD PUCA SEBI U GLAVU: Oštra poruka Marije Zaharove

Tanjug

15. 06. 2022. u 17:37

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je danas da Zapad „puca sebi u glavu” nastojanjem da ograniči uvoz energenata sa naftnih i gasnih polja u Sibiru zbog sukoba u Ukrajini, za razliku od Kine kojoj se isporučuje sve više energije.

ЗАПАД ПУЦА СЕБИ У ГЛАВУ: Оштра порука Марије Захарове

Foto: Profimedia

Zaharova je rekla da je strateško partnerstvo Rusije sa Kinom izdržalo pokušaje Zapada da poseje razdor između dve zemlje i da su Sjedinjene Države i njihovi evropski saveznici razorili svoje odnose sa Moskvom, prenosi Rojters.

- Isporuke energije (Kini) se stalno povećavaju. Kina zna šta hoće i ne puca sebi u nogu. Dok oni, zapadno od Moskve, pucaju sebi u glavu. Zapad se sam izolovao od nas - rekla je Zaharova novinarima.

Rat u Ukrajini i pokušaj Zapada da izolovanjem kazni Rusiju zbog operacije u Ukrajini, doveli su do rasta cena žitarica, jestivog ulja, đubriva i energije, a Evropa je pri tome odlučila da smanji svoju zavisnost od ruske nafte i gasa.

Zaharova je ocenila da je Evropska unija zauzela "samoubilački" kurs pokušavajući da se odrekne ruske energije kojom se Nemačka snabdevala od vrhunca Hladnog rata.

Rusija je drugi najveći svetski izvoznik nafte posle Saudijske Arabije i najveći svetski izvoznik prirodnog gasa, napominje britanska agencija.

BONUS VIDEO - NAPAD NA AMBASADORA RUSIJE: Protestanti u Varšavi sprečili odavanje pošte Crvenoarmejcima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista