VIŠE OD 200 SPASILACA IZVLAČI DEČAKA IZ BUNARA: Gluvonemi Raul (10) zarobljen četiri dana, ne razume da hoće da mu pomognu (VIDEO)

Novosti onlajn

14. 06. 2022. u 14:01

VIŠE od 200 spasilaca u indijskom selu Piharid u Čatisgarhu pokušava da izvuče desetogodišnjeg gluvonemog dečaka Raula Sahua koji je pre četiri dana pao u bunar dubok preko 60 metara, prenosi Indijan Ekspres.

ВИШЕ ОД 200 СПАСИЛАЦА ИЗВЛАЧИ ДЕЧАКА ИЗ БУНАРА: Глувонеми Раул (10) заробљен четири дана, не разуме да хоће да му помогну (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/OTV

Bageri pokušavaju da prokopaju tunel pored bunara širokog samo jedan metar, a loši vremenski uslovi, kamenit predeo, zmije otrovnice i škorpioni koji tu žive dodatno otežavaju akciju spasavanja.

Obližnji seljani ručnim pumpama pokušavaju da izvuku vodu iz bunara.

Pokušavaju da dečaku isporuče kiseonik uz pomoć cevi. U akciju spasavanja uključili su se i vojska i sektor za vanredne situacije.

Dečak je upao u bunar, koji je iskopan pre nekoliko dana, dok se u petak igrao u dvorištu porodične kuće.

Dečakovi roditelji Lala Ram Sahu i Gita Sahu shvatili su da je njihov najstariji sin Raul nestao. Posle duže potrage, dečaka su pronašli u bunaru.

Dečak je gluv, što otežava situaciju

Komunikacija sa Raulom je otežana zbog činjenice da je gluv i ima smetnje u razvoju. Spasilačke ekipe su razmišljale da ga izvuku bacanjem užeta, ali Raul ne shvata da pokušavaju da ga izvuku.

- Hranu koju šaljemo uzima užetom, ali je ne hvata - rekao je jedan spasilac.

Zbog obližnjeg kopanja, promene pritiska i vlažnog tla u bunaru, voda se napunila Rahulu do grla. Spasilačke službe prate stanje dečaka kamerom.

Sedeći u vodi do kolena više od 60 sati, Rahul je pokazao hrabrost, kažu spasioci.

- On jede, spava, pa čak i pomaže da izbaci vodu kroz prozor. Njegova porodica pokušava da razgovara sa njim kroz rupu i kameru koju smo poslali - rekao je on.

- Samo želimo da se naše dete bezbedno vrati. Za to se moli celo selo - rekla je Šjama Bai, Raulova baka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)