MOSKVA OSUDILA IZRAELSKI VAZDUŠNI UDAR: IDF bombardovao aerodrom u Damasku

Tanjug

10. 06. 2022. u 18:58

MOSKVA najoštrije osuđuje izraelski vazdušni napad na Međunarodni aerodrom Damask i zahteva od izraelske strane da prekine ovu opaku praksu, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

МОСКВА ОСУДИЛА ИЗРАЕЛСКИ ВАЗДУШНИ УДАР: ИДФ бомбардовао аеродром у Дамаску

Foto: Twitter@IAFsite

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo je jutros izvršilo udare na teritoriju Sirije, a meta napada je bio aerodrom u Damasku, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenela je agencija RIA Novosti.

-S tim u vezi, primorani smo da ponovimo da je izraelsko granatiranje teritorije Sirije kršenje osnovnih normi međunarodnog prava i da je apsolutno neprihvatljivo. Oštro osudujemo provokativni napad Izraela na najvažniji objekat sirijske civilne infrastrukture, navodi se u saopštenju na sajtu ministarstva.

Dodaje se da "ovakvi neodgovorni postupci stvaraju ozbiljne rizike" za međunarodni vazdušni saobraćaj i "dovode živote nevinih ljudi u opasnost".

Ovo je drugi izraelski napad ove nedelje nakon što su u utorak raketama gađani položaji sirijske vojske južno od glavnog grada.

U napadu nije bilo žrtava, a pričinjena je materijalna šteta, preneo je jutros Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri