GUBIMO DNEVNO I DO 100 VOJNIKA Ukrajinski ministar saopštio kakva je trenutno situacija na frontu

Tanjug

09. 06. 2022. u 12:20

UKRAJINA u ratu sa Rusijom dnevno ima do 100 poginulih vojnika i do 500 ranjenih, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov.

ГУБИМО ДНЕВНО И ДО 100 ВОЈНИКА Украјински министар саопштио каква је тренутно ситуација на фронту

foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Reznikov je na Fejsbuku napisao da je situacija na frontu teška, da "Rusija trpi ogromne gubitke", ali da napreduje na nekim delovima fronta, prenosi Interfaks Ukrajina.

On smatra da je najvažnije dostignuće od početka sukoba očuvanje sinergije celokupnog vojno-političkog rukovodstva Ukrajine, a da je glavni cilj "pobediti Rusiju, ma koliko to bilo teško".

Ukrajinci pozive za mobilizaciju dobijaju i u metrou

Ukrajinski zakon omogućava da se poziv za mobilizaciju uruči na bilo kom prometnom mestu, na primer u metrou, saopštila je pres-služba ukrajinske kopnene vojske.

- Pozivi se uručuju preko nadležnih organa lokalne samouprave, šefova preduzeća, ustanova, organizacija. Pored toga, pozivi se mogu uručiti službenicima teritorijalnih centara za kadrovsku i socijalnu podršku u mestu prebivališta, mestu rada, kao i na ulici, na kontrolnim punktovima i slično. Zakon ne zabranjuje uručenje poziva na bilo kom mestu nakon identifikacije - navodi se u saopštenju.

Kiva: Reznikov planira da beži iz zemlje

Bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva tvrdi da ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov namerava da ode na jesen da živi u Sjedinjenim Državama, prenose RIA Novosti.

- Po završetku specijalne vojne operacije, kako tvrdi, ministar odbrane Reznikov imaće dovoljno snage do kraja novembra, kada nastupi hladnoća i jednostavno neće imati "čime da obuče vojsku", a tada odlazi sa mladom suprugom da živi u Ameriku, gde već dugo sprema svoj život - napisao je Kiva na svom Telegram kanalu.

BONUS VIDEO:

AKTIVNOSTI NA BALTIČKOM MORU: Pogledajte vežbe dela Baltičke flote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!