BIVŠI UKRAJINSKI POSLANIK TVRDI: Ministar odbrane Reznikov se na jesen seli u Ameriku

R. V.

08. 06. 2022. u 09:55

BIVŠI poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva tvrdi da ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov namerava da ode na jesen da živi u Sjedinjenim Državama, prenose RIA Novosti.

БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК ТВРДИ: Министар одбране Резников се на јесен сели у Америку

Foto: Vlada Ukrajine

- Po završetku specijalne vojne operacije, kako tvrdi, ministar odbrane Reznikov imaće dovoljno snage do kraja novembra, kada nastupi hladnoća i jednostavno neće imati "čime da obuče vojsku", a tada odlazi sa mladom suprugom da živi u Ameriku, gde već dugo sprema svoj život - napisao je Kiva na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, Reznikov se, kao i ceo tim Vladimira Zelenskog, obogatio na pomoći dobijenoj od zapadnih zemalja i na prodaji oružja, a sada „odvlače maksimalno vreme da bi imali vremena da iznesu dobijeni novac."

- Gubitak za Zelenskog i njegov tim odavno je očigledan ali i koristan, inače bi morali da snose odgovornost za novac koji je primljen, a pritom i ukraden iz celog sveta, koji dolazi kao pozajmice - rekao je Kiva.

Rada je u martu glasala za oduzimanje poslaničkog mandata Kivi. Sam političar tvrdi da ova odluka ukrajinskog parlamenta nema pravnu snagu.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO:

SUNČANjE POSLE OSLOBAĐANjA: Žitelji Marijupolja odmaraju se na gradskoj plaži

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi