STOLTENBERGU DIJAGNOSTIKOVAN HERPES Generalni sekretar NATO-a otkazao posetu Nemačkoj

Srna

09. 06. 2022. u 10:28

GENERALNOM sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu dijagnostikovan je herpes i zbog toga će razgovore zakazane u Nemačkoj i Rumuniji održati na daljinu, rekao je danas zvaničnik Alijanse.

СТОЛТЕНБЕРГУ ДИЈАГНОСТИКОВАН ХЕРПЕС Генерални секретар НАТО-а отказао посету Немачкој

Foto: Profimedia

- Generalni sekretar će sprovesti svoju planiranu posetu Nemačkoj i Rumuniji ali na daljinu, a ne lično - rekao je zvaničnik agenciji Rojters.

On je dodao da je šefu Alijanse dijagnostikovan herpes, odnosno virusna infekcija kože, što je česta pojava nakon preležanog kovida-19 i on će raditi od kuće.

Stoltenberg je sredinom maja bio pozitivan na virus korona.

On je tada pokazivao blage simptome i radio je od kuće, rekao je portparol zapadne vojne alijanse.

Foto: Yves Herman, Pool via AP

Trebalo je da se Stoltenberg sastane sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom danas u Berlinu, a sutra da prisustvuje sastanku sa liderima Rumunije, Poljske i Mađarske u Bukureštu.

"Sputnjik" je javio ranije, pozivajući se na nemačko Ministarstvo odbrane, da je Stoltenberg iznenada otkazao današnju posetu Berlinu, tokom koje je trebalo da se sastane sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Prema planu posete, on je oko podneva trebao da se sastane sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a potom i sa ministarkom odbrane Kristinom Lambreht.

Šolc je ranije rekao da će Nemačka nastaviti da isporučuje oružje Ukrajini, uključujući teško naoružanje.

U isto vreme list "Špigl" objavio je da i pored "fantastičnih" izjava kancelara, Nemačka još nije isporučila nijedan komad teškog naoružanja Ukrajini.

Nemački vicekancelar Robert Habek rekao je da Nemačka preduzima odgovarajuće mere u smislu pružanja vojne pomoći Ukrajini, ali da ne može da ispuni sve želje Kijeva.

BONUS VIDEO:

POSLEDICE GRANATIRANjA U POPASNAJI: Ruševine, olupine, pustoš

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)