TAJLAND LEGALIZOVAO UZGOJ MARIHUANE: Vlada poklanja milion sadnica ove biljke

Novosti online

09. 06. 2022. u 09:06

UZGAJANjE i posedovanje marihuane na Tajlandu danas je dekriminalizovano, a ministar zdravlja te zemlje najavio je da će od sutra podeliti milion sadnica ove biljke, prenosi AP.

ТАЈЛАНД ЛЕГАЛИЗОВАО УЗГОЈ МАРИХУАНЕ: Влада поклања милион садница ове биљке

Foto: Pixabay

Tajland je prva zemlja koja je donela ovakvu odluku u jugoistočnoj Aziji, regionu poznatom po strogim zakonima o drogama, ali upotreba marihuane u rekreativne svrhe i dalje nije dozvoljena.

Tajlandska vlada saopštila je da promoviše kanabis samo za medicinsku upotrebu, upozoravajući one željne zabave da se pušenje u javnosti i dalje može smatrati prekršajem, uz potencijalnu kaznu od tri meseca zatvora i 25.000 tajlandskih bata (780 dolara).

Vlada se nada da će lokalna trgovina kanabisom doprineti razvoju poljoprivrede i turizma, a da bi stanovnike podstakla na gajenje ove biljke, odlučila je da pokloni čak milion sadnica.

- To je prilika da ljudi i država ostvaruju prihod od marihuane i konoplje. Ako imamo pravu svest, kanabis je kao zlato, nešto vredno i treba ga promovisati - rekao je Anutin Charnvirakul, potpredsednik vlade i ministar zdravstva.

Klinike širom zemlje mogu slobodnije da nude kanabis kao tretman, a vlada je saopštila da plan legalizacije takođe ima za cilj oslobađanje oko 4.000 zatvorenika osuđenih za kaznena dela povezana s kanabisom.

Status marihuane i dalje nije u potpunosti pravno definisan, jer iako se više ne tretira kao opasna droga, tajlandski zakonodavci tek treba da donesu zakon kojim bi regulisali trgovinu marihuane, navodi AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima