SILVIO BERLUSKONI UPOZORAVA: Rusija je izolovana od Zapada, ali Zapad je izolovan od ostatka sveta

M.Đorđević

04. 06. 2022. u 08:31

SITUACIJA u Ukrajini pokazala je izolovanost Zapada od ostatka sveta, rekao je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni u članku za Đornale, prenosi RIA Novosti.

СИЛВИО БЕРЛУСКОНИ УПОЗОРАВА: Русија је изолована од Запада, али Запад је изолован од остатка света

Foto: AP

Političar je napomenuo da je, za razliku od Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, većina država odbila da osudi rusku specijalnu operaciju u bivšoj sovjetskoj republici.

- Kriza u Ukrajini je otkrila veoma gorku realnost. Zapadni odgovor je bio jednoglasan, ali šta podrazumevamo pod Zapadom? SAD, Evropa i neke zemlje u pacifičkom regionu koje imaju tradicionalne veze sa SAD, među kojima su Australija. i Japan. A iz drugih zemalja sveta? Skoro ništa, napisao je Berluskoni.

On je posebno ukazao na Tursku, koja je, uprkos svojoj važnoj ulozi u NATO- u, odbila da uvede antiruske sankcije.

- Ono što nam je ukrajinska kriza pokazala je alarmantan znak za sadašnjost, a posebno za budućnost. Rusija je izolovana od Zapada, ali Zapad je izolovan od ostatka sveta, zaključio je bivši italijanski premijer .


Rusija od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine . Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLjAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati