"RUSE MOŽEMO DA ZAUSTAVIMO SAMO SILOM": Ukrajinski pregovarač tvrdi da pregovori sa Moskvom "nisu vredni ni pare"

Novosti online

28. 05. 2022. u 10:40

SAVETNIK ukrajinskog predsednika i pregovarač sa Rusijom Mihail Podoljak izjavio je danas da se ne može verovati bilo kakvom dogovoru sa Moskvom i da se ruska invazija može zaustaviti samo silom.

РУСЕ МОЖЕМО ДА ЗАУСТАВИМО САМО СИЛОМ: Украјински преговарач тврди да преговори са Москвом нису вредни ни паре

Foto: Jutjub/Novini.LIVE

- Bilo kakav sporazum sa Rusijom nije vredan ni pare. Da li je moguće pregovarati sa državom koja uvek cinično i propagandistički laže - napisao je Podoljak na Telegramu, prenosi Rojters.

Rusija i Ukrajina se uzajamno okrivljuju za zastoj u pregovorima.

Kremlj je juče saopštio da krivi Ukrajinu zbog činjenice da su mirovni pregovori dve zemlje zamrznuti, navodeći da nije jasno šta Kijev želi.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da ukrajinsko rukovodstvo konstantno daje kontradiktorne izjave.

- To nam ne dozvoljava da u potpunosti razumemo šta ukrajinska strana zaista želi - dodao je on, prenosi Rojters.

S druge strane, zvaničnici u Kijevu okrivljuju Rusiju za nedostatak napretka.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je predsednik Vladimir Putin jedini ruski zvaničnik s kojim je spreman da se sastane kako bi razgovarao o tome kako da se okonča rat.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA PATROLA RUSA I KINEZA - Avioni iznad Japanskog i Istočnokineskog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!