PUTIN JE KORAK BLIŽI SVOM CILJU: Ukrajinski zvaničnici priznaju - trupe se povlače da ih ne bi zarobili Rusi

Novosti online

28. 05. 2022. u 08:55

DOK ruske trupe napreduju ka istoku, ukrajinske snage će možda morati da se povuku iz poslednjeg džepa koji kontrolišu u regionu Luganska kako bi izbegle da budu zarobljene, rekao je danas ukrajinski zvaničnik.

ПУТИН ЈЕ КОРАК БЛИЖИ СВОМ ЦИЉУ: Украјински званичници признају - трупе се повлаче да их не би заробили Руси

Foto: Profimedia/Ilustracija

Povlačenje ukrajinskih snaga moglo bi da približi ruskog predsednika Vladimira Putina cilju da u potpunosti zauzme regione Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine, navodi Rojters.

Ruske snage su napredovale u ove dve oblasti u Donbasu, potpuno sravnivši neke gradove sa zemljom, izveštava britanska agencija.

Guverner Luganska Sergej Gajdaj rekao je da su ruske trupe ušle u Sevjerodonjeck, najveći grad Donbasa koji još uvek drži Ukrajina, nakon što su danima pokušavali da tamo zarobe ukrajinske snage, ali je dodao da ruske snage neće moći da zauzmu oblast Luganska "kao što su analitičari predviđali".

- Imaćemo dovoljno snage i resursa da se odbranimo. Međutim, moguće je da ćemo morati da se povučemo, da ne bismo bili opkoljeni - rekao je Gajdai na Telegramu.

Ruska motorizovana pešadija je ušla u Novotoškivsku u Lugansku, u kojoj se trenutno vode žestoke borbe.

Na snimku dronom koji je objavljen na tviteru vidi se napredovanje ruskih trupa i Ukrajinci koji se povlače u civilna zdanja tokom borbe.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: RUSKI SAPERI U AKCIJI - Ministarstvo odbrane objavilo snimak iz Marijupolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!