NADAMO SE DA ĆE PREOVLADATI ZDRAV RAZUM: Ambasador Rusije poručio Americi: Ne šaljite sisteme dugog dometa Kijevu

Tanjug

28. 05. 2022. u 08:36

RUSIJA se nada da SAD neće isporučiti Ukrajini raketne sisteme dugog dometa, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

НАДАМО СЕ ДА ЋЕ ПРЕОВЛАДАТИ ЗДРАВ РАЗУМ: Амбасадор Русије поручио Америци: Не шаљите системе дугог домета Кијеву

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ove informacije treba pažljivo proveriti. U ovom trenutku svoj stav baziramo na izjavi portparola Pentagona Džona Kirbija da nije doneta konačna odluka o ovom pitanju. Nadamo se da će preevladati zdrav razum, poručio je Antonov u petak preko Telegram kanala ruske ambasade, ocenivši da bi to bio "provokativan korak", prenosi TASS.

Rusije je više puta upozoravala SAD preko diplomatskih kanala da je "nezapamćena poplava oružja u Ukrajini značajno povećala rizike od eskalacije sukoba".

- Amerikanci su veoma svesni da njihove akcije odlažu izglede da se postigne mir. SAD se sve više uvlače u krizu u Ukrajini što može da ima nepredvidive posledice po globalnu bezbednost, rekao je ambasador Antonov.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba saopštio je juče nakon telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom da u Ukrajinu stiže još teškog naoružanja.

- Teško naoružanje je u vrhu agende Kijeva i stiže nam još isporuka - napisao je Kuleba na Tviteru.

Razgovor se odvijao nedugo nakon što je "Si En En" javio da su SAD spremne da Ukrajini poštalju napredni višestruki dugodometni raketni sistem.

Vašington je do sada odbijao da Ukrajini isporuči takve sisteme iz straha da bi mogli da budu korišćeni za napade na rusku teritoriju, što bi proširilo konflikt, navodi "Bi Bi Si".

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA PATROLA RUSA I KINEZA: Avioni iznad Japanskog i Istočnokineskog mora



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja