UKRAJINA MORA DA SEDNE ZA PREGOVARAČKI STO SA RUSIJOM Janukovič: "Ukrajinskoj naciji preti potpuno uništenje"

R. V.

27. 05. 2022. u 20:35

SADAŠNjA politika Kijeva preti zemlji gubitkom državnosti, izjavio je bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, prenose RIA Novosti.

УКРАЈИНА МОРА ДА СЕДНЕ ЗА ПРЕГОВАРАЧКИ СТО СА РУСИЈОМ Јанукович: Украјинској нацији прети потпуно уништење

Foto: Profimedia/Ilustracija

Apel političara je na društvenim mrežama objavio njegov predstavnik Jurij Kirasir.

- Koliko god mi je bolno pisati o tome danas, ali državnost Ukrajine je u izuzetnoj opasnosti. Preti joj potpuno uništenje. Pritom se ne radi samo o riziku gubitka ogromnih teritorija u južno i istočno od zemlje - napisao je Janukovič.

Po njegovom mišljenju, Ukrajina može biti prinuđena da se faktički spoji sa Poljskom, pošto joj stanje ekonomije ne dozvoljava da brani svoj suverenitet.

- To će biti rezultat ostvarenja evropskog sna, zbog kojeg je ukrajinski narod navodno otišao na svoj poslednji Majdan - dodao je on.

Janukovič je primetio da Poljska pamti ne samo septembar 1939, već i mart 1923, kada su „u Parizu ambasadori zemalja Antante konačno uključili teritorije Istočne Galicije i zapadnog dela Volinije u drugu Komonvelt“.

- Što se tiče Rusije, Ukrajina će sa njom morati da sedne za pregovarački sto. Zapad će ga gurnuti na ovo, uključujući i Sjedinjene Države. Ništa ne može da traje večno, a snabdevanje Ukrajine oružjem u ovom slučaju nije izuzetak - sugerisao je političar.

BONUS VIDEO:

VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)